Var ska man bo på Fuerteventura? De 4 bästa områdena för semestern 🏖

var ska man bo på fuerteventura

I den här reseguiden till Fuerteventura berättar jag om de bästa områdena och ger bra tips för var du kan bo på Fuerteventura.

Fuerteventura är den näst största Kanarieön, så det är stor skillnad på var på ön du väljer att boka hotellet.

Jag har varit på Fuerteventura ett par gånger och måste uppriktigt erkänna att jag älskar ön.

Att landa på Fuerteventura i december, mötas av 22 graders solig värme och sedan bara njuta av en glimt av sommaren på Kanarieön – det är helt enastående.

fuerteventura

Så jag avundas dig som just nu letar efter det bästa området att bo i på Fuerteventura. Jag är helt säker på att du kommer att få en bra resa.

Och med det – låt oss komma igång med guiden till var man ska bo på Fuerteventura.

1. Corralejo – det bästa området ⭐️

I den mån kan jag rekommendera att bo i Corralejo när du reser till Fuerteventura – staden överraskade mig väldigt positivt på alla parametrar och den ligger bara ca 45 minuters bilresa från flygplatsen.

corralejo fuerteventura

Jag har upplevt ganska många klassiska turiststäder på chartersemester som barn på t.ex. Mallorca, Kreta och Cypern och kanske lite förväntade sig att Corralejo skulle vara samma historia.

Rättvist måste vara rättvist: Corralejo är också en stad med massor av turism, men det fanns ändå en helt annan lokal själ än i ”bara en annan charterstad”.

Det finns massor av coola, lokala kaféer, restauranger och barer, medan staden är tillräckligt liten för att du enkelt kan gå runt i staden utan att behöva ta taxi eller kollektivtrafik.

Corralejo har flera sandstränder och mitt i centrum finns bl.a. en fin liten strand. Samtidigt finns det färjeförbindelser till Lanzarote och ön Lobos, om du vill utforska mer än bara Fuerteventura.

Min favoritstrand är Playa de los Verilitos, där det också finns flera strandbarer, så man kan ta en liten fatöl i solen:

Strax söder om Corralejo ligger Dunas de Corralejo, som är ett enormt ökenområde med sanddyner precis intill kusten.

resakris fuerteventura

Vi hyrde cyklar en dag och cyklade runt där nere – det kan rekommenderas i den mån.

Corralejo är med andra ord det perfekta valet av område för dig som vill ha nära till en relativt stor stad med mycket att göra, bra stränder och massor av hotell att välja på.

Jag rekommenderar Corralejo både för familjer med barn, par och ensamresenärer i alla åldrar.

Se de bästa hotellen i Corralejo och boka med prisgaranti här.

Själv har jag tittat på detta hotell i Corralejo som jag överväger för min nästa resa till Kanarieöarna. Det ligger centralt, får riktigt bra recensioner och ser generellt ut som ett riktigt bra val.

2. Caleta de Fuste – bästa området för barnfamiljer 👨‍👩‍👦

Om vi ska välja ett område på Fuerteventura som det mest familjevänliga, så måste priset gå till Caleta de Fuste.

Staden ligger på öns östkust, cirka 7 km söder om flygplatsen, vilket innebär att flygplatstransfern är över på mycket kort tid och semestern kan börja.

Caleta de Fuste
Den fantastiska stranden Caleta de Fuste.

Semesterområdet är även känt som El Castillo, eftersom stadens strand är uppkallad efter det Playa de Castillo och är ett naturligt landmärke i semesterorten.

Stranden är väl skyddad inne i en vik, varför det inte är så våldsamma vågor som det kan vara på andra platser på Fuerteventura, som är kända för att ha mycket vind.

Det är därför denna plats är perfekt för dig som reser till Fuerteventura med barn och vill låta de yngsta leka i vattnet på sandstranden.

Det är en mer traditionell semesterstad, där tempot sänks helt och hela området är packat med barnvänliga hotell.

Med sitt läge ungefär mitt på Fuerteventura är Caleta de Fuste också en utmärkt utgångspunkt för dig som vill hyra bil eller åka på utflykter till andra platser på ön.

Se de bästa hotellen i Caleta de Fuste här.

3. Puerto del Rosario – huvudstaden på Fuerteventura 🏛

Huvudstaden på Fuerteventura heter Puerto del Rosario och kommer för många att vara ett lite okonventionellt val av område för resan.

puerto del rosario

Det är inte här du ska boka hotellet om du drömmer om en klassisk solsemester, men staden kan vara ett bra val för dig som ska resa till Fuerteventura och kanske skulle vilja bo på flera ställen på resan.

I Puerto del Rosario är där du upplever vad du kan kalla det riktiga Fuerteventura. Det här är en riktig spansk stad med allt vad det innebär.

Playa del Rosario har faktiskt också en strand som är relativt nyrenoverad, så du kan även leka strandlejon samtidigt som du njuter av allt som storstaden har att erbjuda – lite som i Barcelona, men givetvis i betydligt mindre skala här i staden, där det bara bor knappt 30.000 invånare.

Eftersom detta är huvudstaden på Fuerteventura kan du enkelt ta dig runt resten av ön med kollektivtrafik.

Så det kan vara en vettig plats att bo på om du vill uppleva lokal kultur och enkelt ta dig runt till andra områden på Kanarieön.

Och så är du återigen supernära öns flygplats!

Se de bästa hotellen i Puerto del Rosario här.

4. Costa Calma – lugna omgivningar och de vackraste stränderna 🏖

Sedan åker vi lite längre söderut till Costa Calma som ligger cirka en timmes bilresa från flygplatsen vid Puerto del Rosario.

costa calma

Costa Calma är ett populärt semesterområde och av någon anledning är det särskilt populärt bland tyskar 😀

Kanske lite ala Agia Marina på Kreta är populärt hos oss skandinaver, men du kan i alla fall räkna med att stöta på en tysk eller två om du väljer att hotell i Costa Calma-området.

Du bör välja Costa Calma om du skulle vilja bo i lite lugnare omgivningar än t.ex. Corralejo. Som namnet antyder är det här området lite lugnare – här händer inte mycket, men det finns många riktigt vackra sandstränder.

Så Costa Calma kommer att vara ett bra område för dig som bara vill komma ner till sol, värme och några av de bästa stränderna.

Se de bästa hotellen i Costa Calma-området här.

Du kan också välja att boka hotellet i områden som Jandia och Morra Jable, som båda ligger längre söder om Costa Calma.

Fuerteventura har mycket att erbjuda över hela ön, men det brukar sägas att de vackraste sandstränderna finns här nere i söder.

Jag hoppas att du har kunnat använda den här reseguiden för var du ska bo i Fuertenventura och nu är redo att boka din hotell- eller paketresa.

Om du har några frågor om Fuerteventura, vänligen lämna en kommentar nedan så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa dig att planera din resa till den populära Kanarieön.

Läs även min guide till var man ska bo på Gran Canaria om du ännu inte är säker på vilken av Kanarieöarna du ska resa till.

Planera din resa 👇🏻

  • Hotels.com är min favoritportal för hotellbokningar med fantastiska erbjudanden över hela världen
  • Get Your Guide är en portal där du kan boka biljetter till attraktioner, utflykter till resmål och olika transportbiljetter
  • Omio är den bästa sidan för att hitta billiga tåg- och bussbiljetter i hela Europa.