Har man bara det minsta intresse för musikaler så måste man helt enkelt se en föreställning när resan går till London. Londons West End är ett mecka för musikälskare och området är känt över hela världen för sina många bra musikaler.

I det här inlägget tittar vi närmare på vilka musikaler i London som är igång just nu och vi länkar samtidigt till att köpa biljetter hemifrån.

Musikal i London är populärt, så vill du ha de billigaste priserna (och vara garanterad plats) är det en mycket bra idé att köpa en biljett till en musikal hemifrån.

Längst ner i detta inlägg kommer dock ett tips till dig som befinner dig i London just nu eller snart reser till den engelska huvudstaden.

Det kan finnas bra pengar att spara genom att köpa sista minuten-biljetter till musikaler i London.

Köp biljetter online hemifrån

west end musikaler

Klicka på bilden och gå till bokningssidan.

De flesta musikaler i London pågår i många år, men jag kollar fortfarande upp listan nedan regelbundet. Om du ser en musikal på listan nedan som inte körs längre, skriv gärna en kommentar till inlägget – då ska jag kolla upp det.

Är du redo för en riktig London-upplevelse? Så köp en biljett till en musikal i London – nedan har jag samlat de populäraste, där det rekommenderas att köpa en biljett hemifrån i god tid.

Jag rekommenderar att du köper biljetter till musikaler i London på London Theatre Direct, eftersom du kan välja att hämta din biljett på teatern där.

Gå till översikten och se alla aktuella musikaler här.

På London Theatre Direct, som har funnits sedan 1999, kan du välja var i salen du vill sitta och sedan kan du välja att köpa mobilbiljetter och helt enkelt visa biljetten som PDF i din mobil.

Musikbiljetter i London är annars lite av en gammaldags upplevelse, där man ofta antingen får biljetterna skickade med posten eller måste hämta ut dem vid en viss tidpunkt på teatern.

Jag använde till och med London Theatre Direct i stor stil för mina kunder eftersom jag driver min egen resebyrå och har aldrig upplevt några problem med biljetterna.

Harry Potter och det förbannade barnet

harry potter musikal
Harry Potter-musikalen i London är förstås en av de mest populära.

Detsamma kan sägas om alla Harry Potter-guider jag skriver här på Resakris.se, så därför börjar min guide till musikaler i London såklart med Harry Potter-musikalen.

Harry Potter and the Cursed Child är kanske mer en bestämd pjäs än en riktig musikal, men den faller under begreppet och är i den mån en måste-upplevelse om du reser till London som ett Harry Potter-fan.

Biljetter till Harry Potter-musikalen i London kostar från bara 16 pund, så det är också ett relativt billigt nöje om vi tittar på vad musikaler i London annars kan kosta.

Köp biljetter till Harry Potter-musikalen i London här.

Kom också ihåg att köpa biljetter till Harry Potter Studios i god tid hemifrån – de är alltid slutsålda.

Läs även den stora guiden till Harry Potter Studios i London.

Mamma Mia

mamma mia
Det är de minsta som inte kan sjunga med i en eller två ABBA-låtar. Det legendariska svenska bandet är fortfarande überpopulärt och med Mamma Mia-filmen fick ABBA en återupplivning av de stora.

Nu är det möjligt att uppleva Mamma Mias historia som musikal i London. Mamma Mia-musikalen spelas varje dag i London, så oavsett när resan går till London kan du komma in för att se den älskade musikalen.

Föreställningen varar i cirka 3 timmar och du hör 27 ABBA-låtar framförda av några av Londons mest begåvade musikalstjärnor. Vad finns det att inte gilla? Det är inte utan anledning som musikalen Mamma Mia i London är evigt populär.

Låt mig betona att Mamma Mia-musikalen i London är väldigt populär och här är det extra viktigt att köpa biljetter till musikalen hemifrån.

Köp dina Mamma Mia musikalbiljetter i London här.

Läs också: den stora guiden till var du ska bo i London.

Lejonkungen

lejonkungen london musikal
En av de mest populära musikalerna genom tiderna är Lejonkungen. Musikalen ses av över 800 000 besökare om året – och det bara i London.

Framgången har inte kommit av sig själv och Lejonkungen är verkligen en fantastisk föreställning som kan avnjutas av hela familjen, men reser du till London med barn så är just Lejonkungen ett bra val.

Det kan inte nog understrykas hur viktigt det är att köpa biljetter till Lion King-musikalen i London hemifrån, eftersom det är en av stadens mest populära musikaler.

Lejonkungens musikal i London spänner över filmen med samma namn, men imponerar med sina specialeffekter som fåglarna som kvittrar inuti och de många afrikanskt utseende dansarna. En mycket speciell musikalisk upplevelse.

Musikalen rekommenderas inte för barn under 5 år.

Köp dina Lejonkungen musikalbiljetter i London här.

Phantom of the Opera

phantom opera
Phantom of the Opera är en av de längsta musikalerna i London. Det vittnar om hög kvalitet och en föreställning utöver det vanliga, när en musikal kan fortsätta dra fulla hus trots att den spelades första gången 1986.

Musikalen framförs på den legendariska Her Majesty’s Theatre, som ligger mitt i Londons West End och i sig värt en upplevelse. Teatern slog upp portarna första gången 1705 och platsen andas därför verkligen av teaterhistoria.

En klassisk London-musikal i en helt klassisk miljö – det blir inte mycket bättre.

Köp dina Phantom of the Opera biljetter här.

Les Miserables

les miserables london
En annan evigt populär musikal i London är Les Miserables, som utspelar sig i 1800-talets Frankrike i en spännande tid.

Les Miserables har rekordet för flest sålda biljetter till en musikal och många tror att Les Miserables på något sätt revolutionerade musikalgenren. Inget dåligt val när det gäller att hitta en musikal i London och titta på.

Köp biljetter hemifrån och hämta på teaterns biljettkassa innan föreställningen, mycket lättare blir det inte.

Köp biljetter till musikalen Les Miserables här.

Wicked

I den tidigare enorma biografen Apollo Victoria Theatre spelar Wicked-musikalen. Teatern har plats för upp till 2 500 gäster och ligger precis intill Victoria Station, så det är riktigt lätt att ta sig till.

Låt mig nämna som en sidoanteckning att en 5 minuters promenad från teatern är en helt fantastisk, klassisk brittisk pub som serverar utmärkta pajer: The Jugged Hare.

Själva musikalen Wicked handlar om häxorna från Oz och är baserad på Gregory Maguires roman, som spelar på den ännu mer kända trollkarlen från Oz.

Musikalen har både vunnit priser och är även bland de musikaler i London som har pågått längst.

Köp biljetter till Wicked-musikalen i London här.

Ovanstående musikaler är de som är mest populära för tillfället.

Andra musikaler i London inkluderar Jersey Boys , Motown , The Woman In Black , Peter Pan Goes Wrong och många fler.

För att få hela översikten skulle jag rekommendera att klicka på någon av länkarna ovan, där du kan använda sökfunktionen på hemsidans framsida och se vilka musikaler som går i London när du är i stan.

Alternativt kan du använda tricket nedan, där du har möjlighet att spara bra pengar och få de billigaste biljetterna till musikaler i London.

Billiga biljetter i sista minuten 💸

Om du inte är helt tokig i att se en viss musikal i London, då kan du välja att inte boka din biljett i god tid och i gengäld köpa en sista minuten-musikalbiljett.

De mest populära musikalerna är dock väldigt ofta slutsålda – så om du vill se en av de berömda London-musikalerna så är min rekommendation att köpa dina biljetter hemifrån i god tid.

Du måste vara medveten om att du kan ha otur och alla musikaler kommer att vara helt slutsålda om du är i London vid de mest populära tiderna på året.

Min erfarenhet säger mig dock att det verkligen är väldigt sällsynt att alla musikaler i London är slutsålda.

Så som många andra platser i världen kan du ha tur och hitta sista minuten -biljetter till de populära musikalerna i London.

Här köper du sista minuten-biljetter

Min favoritleverantör av musikbiljetter har en avgjort ”sista minuten”-sektion där du kan välja biljetter till ” idag ”, ” morgon ” och ” denna vecka ”.

Klicka här och se ”sista minuten”-biljetterna.

Där kommer du automatiskt att introduceras till musikalerna som det går att köpa billiga biljetter till idag, imorgon och resten av veckan. Det är ett väldigt smart sätt att komma in och se en föreställning om du är i London och inte riktigt hade planerat att se en musikal.

Eller om du sitter hemma och bara planerar de sista detaljerna (eller de första :-D) på din resa till London.

Så du kan enkelt köpa sista minuten-biljetter om du redan är i London och inte har tillgång till en skrivare – välj bara att hämta dina biljetter på teatern.

Du kan ofta spara över 200 SEK per biljett när du köper dessa billiga sista minuten-biljetter till en musikal i London. Låt mig dock säga det igen – jag rekommenderar att du köper en vanlig biljett i god tid om du vill se en viss musikal.

London är, som tidigare nämnt, en av världens mest populära städer att gå på teater i, så det är inte varje dag som dessa sista minuten billiga biljetter till musikaler finns tillgängliga.

Läs även: London sevärdheter

Omvänt, här är en unik möjlighet att fatta ett sista minuten-beslut att se en musikal när du är i London, och på så sätt lägga till ytterligare en fantastisk upplevelse till din storstadssemester.

Om Resakris

Kristoffer Föns

Här på Resakris.se bloggar jag om mina egna resor och skriver reseguider för sevärdheter, transporter och boende. Mitt mål är att göra det så enkelt som möjligt för dig att planera din resa, så att du säkert kan åka iväg med sinnesfrid och kontroll över alla detaljer. Och hej - jag är dansk, så det är därför min formulering kan vara lite konstig 😅

Se alla artiklar