Har man bara det minsta intresse för musikaler sÄ mÄste man helt enkelt se en förestÀllning nÀr resan gÄr till London. Londons West End Àr ett mecka för musikÀlskare och omrÄdet Àr kÀnt över hela vÀrlden för sina mÄnga bra musikaler.

I det hÀr inlÀgget tittar vi nÀrmare pÄ vilka musikaler i London som Àr igÄng just nu och vi lÀnkar samtidigt till att köpa biljetter hemifrÄn.

Musikal i London Àr populÀrt, sÄ vill du ha de billigaste priserna (och vara garanterad plats) Àr det en mycket bra idé att köpa en biljett till en musikal hemifrÄn.

LÀngst ner i detta inlÀgg kommer dock ett tips till dig som befinner dig i London just nu eller snart reser till den engelska huvudstaden.

Det kan finnas bra pengar att spara genom att köpa sista minuten-biljetter till musikaler i London.

Köp biljetter online hemifrÄn

west end musikaler

Klicka pÄ bilden och gÄ till bokningssidan.

De flesta musikaler i London pĂ„gĂ„r i mĂ„nga Ă„r, men jag kollar fortfarande upp listan nedan regelbundet. Om du ser en musikal pĂ„ listan nedan som inte körs lĂ€ngre, skriv gĂ€rna en kommentar till inlĂ€gget – dĂ„ ska jag kolla upp det.

Är du redo för en riktig London-upplevelse? SĂ„ köp en biljett till en musikal i London – nedan har jag samlat de populĂ€raste, dĂ€r det rekommenderas att köpa en biljett hemifrĂ„n i god tid.

Jag rekommenderar att du köper biljetter till musikaler i London pÄ London Theatre Direct, eftersom du kan vÀlja att hÀmta din biljett pÄ teatern dÀr.

GÄ till översikten och se alla aktuella musikaler hÀr.

PÄ London Theatre Direct, som har funnits sedan 1999, kan du vÀlja var i salen du vill sitta och sedan kan du vÀlja att köpa mobilbiljetter och helt enkelt visa biljetten som PDF i din mobil.

Musikbiljetter i London Àr annars lite av en gammaldags upplevelse, dÀr man ofta antingen fÄr biljetterna skickade med posten eller mÄste hÀmta ut dem vid en viss tidpunkt pÄ teatern.

Jag anvÀnde till och med London Theatre Direct i stor stil för mina kunder eftersom jag driver min egen resebyrÄ och har aldrig upplevt nÄgra problem med biljetterna.

Harry Potter och det förbannade barnet

harry potter musikal
Harry Potter-musikalen i London Àr förstÄs en av de mest populÀra.

Detsamma kan sÀgas om alla Harry Potter-guider jag skriver hÀr pÄ Resakris.se, sÄ dÀrför börjar min guide till musikaler i London sÄklart med Harry Potter-musikalen.

Harry Potter and the Cursed Child Àr kanske mer en bestÀmd pjÀs Àn en riktig musikal, men den faller under begreppet och Àr i den mÄn en mÄste-upplevelse om du reser till London som ett Harry Potter-fan.

Biljetter till Harry Potter-musikalen i London kostar frÄn bara 16 pund, sÄ det Àr ocksÄ ett relativt billigt nöje om vi tittar pÄ vad musikaler i London annars kan kosta.

Köp biljetter till Harry Potter-musikalen i London hÀr.

Kom ocksĂ„ ihĂ„g att köpa biljetter till Harry Potter Studios i god tid hemifrĂ„n – de Ă€r alltid slutsĂ„lda.

LÀs Àven den stora guiden till Harry Potter Studios i London.

Mamma Mia

mamma mia
Det Ă€r de minsta som inte kan sjunga med i en eller tvĂ„ ABBA-lĂ„tar. Det legendariska svenska bandet Ă€r fortfarande ĂŒberpopulĂ€rt och med Mamma Mia-filmen fick ABBA en Ă„terupplivning av de stora.

Nu Àr det möjligt att uppleva Mamma Mias historia som musikal i London. Mamma Mia-musikalen spelas varje dag i London, sÄ oavsett nÀr resan gÄr till London kan du komma in för att se den Àlskade musikalen.

FörestÀllningen varar i cirka 3 timmar och du hör 27 ABBA-lÄtar framförda av nÄgra av Londons mest begÄvade musikalstjÀrnor. Vad finns det att inte gilla? Det Àr inte utan anledning som musikalen Mamma Mia i London Àr evigt populÀr.

LÄt mig betona att Mamma Mia-musikalen i London Àr vÀldigt populÀr och hÀr Àr det extra viktigt att köpa biljetter till musikalen hemifrÄn.

Köp dina Mamma Mia musikalbiljetter i London hÀr.

LÀs ocksÄ: den stora guiden till var du ska bo i London.

Lejonkungen

lejonkungen london musikal
En av de mest populĂ€ra musikalerna genom tiderna Ă€r Lejonkungen. Musikalen ses av över 800 000 besökare om Ă„ret – och det bara i London.

FramgÄngen har inte kommit av sig sjÀlv och Lejonkungen Àr verkligen en fantastisk förestÀllning som kan avnjutas av hela familjen, men reser du till London med barn sÄ Àr just Lejonkungen ett bra val.

Det kan inte nog understrykas hur viktigt det Àr att köpa biljetter till Lion King-musikalen i London hemifrÄn, eftersom det Àr en av stadens mest populÀra musikaler.

Lejonkungens musikal i London spÀnner över filmen med samma namn, men imponerar med sina specialeffekter som fÄglarna som kvittrar inuti och de mÄnga afrikanskt utseende dansarna. En mycket speciell musikalisk upplevelse.

Musikalen rekommenderas inte för barn under 5 Är.

Köp dina Lejonkungen musikalbiljetter i London hÀr.

Phantom of the Opera

phantom opera
Phantom of the Opera Àr en av de lÀngsta musikalerna i London. Det vittnar om hög kvalitet och en förestÀllning utöver det vanliga, nÀr en musikal kan fortsÀtta dra fulla hus trots att den spelades första gÄngen 1986.

Musikalen framförs pĂ„ den legendariska Her Majesty’s Theatre, som ligger mitt i Londons West End och i sig vĂ€rt en upplevelse. Teatern slog upp portarna första gĂ„ngen 1705 och platsen andas dĂ€rför verkligen av teaterhistoria.

En klassisk London-musikal i en helt klassisk miljö – det blir inte mycket bĂ€ttre.

Köp dina Phantom of the Opera biljetter hÀr.

Les Miserables

les miserables london
En annan evigt populÀr musikal i London Àr Les Miserables, som utspelar sig i 1800-talets Frankrike i en spÀnnande tid.

Les Miserables har rekordet för flest sÄlda biljetter till en musikal och mÄnga tror att Les Miserables pÄ nÄgot sÀtt revolutionerade musikalgenren. Inget dÄligt val nÀr det gÀller att hitta en musikal i London och titta pÄ.

Köp biljetter hemifrÄn och hÀmta pÄ teaterns biljettkassa innan förestÀllningen, mycket lÀttare blir det inte.

Köp biljetter till musikalen Les Miserables hÀr.

Wicked

I den tidigare enorma biografen Apollo Victoria Theatre spelar Wicked-musikalen. Teatern har plats för upp till 2 500 gÀster och ligger precis intill Victoria Station, sÄ det Àr riktigt lÀtt att ta sig till.

LÄt mig nÀmna som en sidoanteckning att en 5 minuters promenad frÄn teatern Àr en helt fantastisk, klassisk brittisk pub som serverar utmÀrkta pajer: The Jugged Hare.

SjÀlva musikalen Wicked handlar om hÀxorna frÄn Oz och Àr baserad pÄ Gregory Maguires roman, som spelar pÄ den Ànnu mer kÀnda trollkarlen frÄn Oz.

Musikalen har bÄde vunnit priser och Àr Àven bland de musikaler i London som har pÄgÄtt lÀngst.

Köp biljetter till Wicked-musikalen i London hÀr.

OvanstÄende musikaler Àr de som Àr mest populÀra för tillfÀllet.

Andra musikaler i London inkluderar Jersey Boys , Motown , The Woman In Black , Peter Pan Goes Wrong och mÄnga fler.

För att fÄ hela översikten skulle jag rekommendera att klicka pÄ nÄgon av lÀnkarna ovan, dÀr du kan anvÀnda sökfunktionen pÄ hemsidans framsida och se vilka musikaler som gÄr i London nÀr du Àr i stan.

Alternativt kan du anvÀnda tricket nedan, dÀr du har möjlighet att spara bra pengar och fÄ de billigaste biljetterna till musikaler i London.

Billiga biljetter i sista minuten 💾

Om du inte Àr helt tokig i att se en viss musikal i London, dÄ kan du vÀlja att inte boka din biljett i god tid och i gengÀld köpa en sista minuten-musikalbiljett.

De mest populĂ€ra musikalerna Ă€r dock vĂ€ldigt ofta slutsĂ„lda – sĂ„ om du vill se en av de berömda London-musikalerna sĂ„ Ă€r min rekommendation att köpa dina biljetter hemifrĂ„n i god tid.

Du mÄste vara medveten om att du kan ha otur och alla musikaler kommer att vara helt slutsÄlda om du Àr i London vid de mest populÀra tiderna pÄ Äret.

Min erfarenhet sÀger mig dock att det verkligen Àr vÀldigt sÀllsynt att alla musikaler i London Àr slutsÄlda.

SÄ som mÄnga andra platser i vÀrlden kan du ha tur och hitta sista minuten -biljetter till de populÀra musikalerna i London.

HÀr köper du sista minuten-biljetter

Min favoritleverantör av musikbiljetter har en avgjort ”sista minuten”-sektion dĂ€r du kan vĂ€lja biljetter till ” idag ”, ” morgon ” och ” denna vecka ”.

Klicka hĂ€r och se ”sista minuten”-biljetterna.

DÀr kommer du automatiskt att introduceras till musikalerna som det gÄr att köpa billiga biljetter till idag, imorgon och resten av veckan. Det Àr ett vÀldigt smart sÀtt att komma in och se en förestÀllning om du Àr i London och inte riktigt hade planerat att se en musikal.

Eller om du sitter hemma och bara planerar de sista detaljerna (eller de första :-D) pÄ din resa till London.

SĂ„ du kan enkelt köpa sista minuten-biljetter om du redan Ă€r i London och inte har tillgĂ„ng till en skrivare – vĂ€lj bara att hĂ€mta dina biljetter pĂ„ teatern.

Du kan ofta spara över 200 SEK per biljett nĂ€r du köper dessa billiga sista minuten-biljetter till en musikal i London. LĂ„t mig dock sĂ€ga det igen – jag rekommenderar att du köper en vanlig biljett i god tid om du vill se en viss musikal.

London Àr, som tidigare nÀmnt, en av vÀrldens mest populÀra stÀder att gÄ pÄ teater i, sÄ det Àr inte varje dag som dessa sista minuten billiga biljetter till musikaler finns tillgÀngliga.

LÀs Àven: London sevÀrdheter

OmvÀnt, hÀr Àr en unik möjlighet att fatta ett sista minuten-beslut att se en musikal nÀr du Àr i London, och pÄ sÄ sÀtt lÀgga till ytterligare en fantastisk upplevelse till din storstadssemester.