Harry Potter musikal i London ⚡️ – Biljetter & info om Harry Potter and the Cursed Child

Det råder ingen brist på Harry Potter sevärdheter och upplevelser i London. Jag är själv ett stort Harry Potter-fan och reser till London flera gånger om året, så jag känner de flesta vid det här laget.

Nedan tittar vi närmare på den populära Harry Potter-musikalen i London och jag kommer in på biljettköp, speltider och mycket mer.

Om du vill gå direkt till att köpa biljetter till Harry Potter musikalen i London, klicka här, men jag lovar att det kommer några extra bra tips för Harry Potter-upplevelser i London nedan.

Men låt oss sätta scenen först…

Harry Potter musikalen i London är en teaterpjäs ⚡️

För låt oss bara slå fast att den tidigare nämnda Harry Potter-musikalen i London i själva verket är mer av en pjäs än en musikal.

Londons West End är världsberömt för sina musikaler, så det är nog därifrån missförståndet kommer, men Harry Potter and the Cursed Child (som pjäsen heter) är ingen musikal.

Så rubriken borde egentligen lyda:

Harry Potter and the Cursed Child teaterpjäs i London

harry potter london musical


Harry Potter and the Cursed Child hade premiär i London 2016 och har sedan dess varit en av stadens mest populära shower.

Berättelsen utspelar sig 19 år efter att vi ”lämnade” Harry Potter i slutet av Harry Potter and the Deathly Hallows. Harry är nu anställd i Trolldomsministeriet och i pjäsen följer vi den nu något äldre Harry.

En bok om Harry Potter och det förbannade barnet har också publicerats.

Du kommer alltså att se alla populära karaktärer som Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger och Draco Malfoy väckts till liv på London Theatre.

Naturligtvis är det inte Daniel Radcliffe och hela originalbesättningen som spelar karaktärerna (även om det hade varit kul), men pjäsen och skådespelarna har vunnit många priser, så man kan se fram emot en bra upplevelse.

Schema

harry potter london schema


Det finns gott om möjligheter att uppleva pjäsen – speciellt om du är på en längre weekendresa till London.

Det är alltså två dagliga föreställningar onsdag, fredag, lördag och söndag.

Varje dag är det föreställning kl 14 och 19 – förutom söndag då tiderna är 13 och 18.

Du väljer när du köper biljetterna på bokningssidan.

Köp biljetter hemifrån – priser från £16

harry potter london pjas

Harry Potter and the Cursed Child är en av de mest populära föreställningarna i London, så du bör köpa biljetter hemifrån så tidigt som möjligt.

De billigaste biljetterna kostar från ner till 16 pund (nästan 150 kronor), men biljetterna ökar i pris ju närmare scenen man kommer.

Välj platser i teatersalen online

harry potter london


Återigen, jag rekommenderar verkligen att boka biljetterna till Harry Potter-pjäsen så tidigt som möjligt, eftersom de bästa platserna i salen uppenbarligen ryker först.

Du kan se en översikt över hallen när du köper biljetterna.

Köp biljetter till Harry Potter-pjäsen här.

Jag har ännu inte personligen sett Harry Potter-pjäsen i London, så jag kan inte ge min egen recension, men pjäsen har vunnit otaliga priser, så jag är säker på att det finns

Kom ihåg Harry Potter Studios i London ✨

 


Om du är ett äkta Harry Potter-fan ska du naturligtvis också bege dig till det enorma, interaktiva Harry Potter-museet norr om London.

Jag har tidigare skrivit en jättebra artikel om Harry Potter museum i London och lägger in min video från studiorna här så att du kan få ett smakprov på vad som väntar:

Det finns inte så mycket mer att säga men om du bara har ett litet Harry Potter-fan i magen så ska du helt enkelt uppleva Harry Potter Studios i London.

Du kan köpa biljetter till studiorna med transport från London här.

Se mer om Harry Potter London på Londontravelhacks.com.

Fler Harry Potter-sevärdheter i London 🇬🇧

När du har varit på Harry Potter Theatre i Londons West End och besökt Harry Potter Studios kanske du tror att det är över med upplevelser i London?

Absolut inte.

Lista över Harry Potter-relaterade attraktioner du kan besöka på din resa till London:

Leadenhall Market:

Känd från The Wise Stone, där Harry och Hagrid är på väg till The Leaky Cauldron.

Borough Market:

Känd från Fången från Azkaban – det är här Harry kliver av nattbussen och går in i Leaky Boiler, som nu har flyttat platsen 😀

St Pauls och Millennium Bridge:

St Pauls är där en ung Dumbledore i Fantastic Beasts 2 struts till toppen av katedralen. Alldeles framför hittar du Millennium Bridge, som är den bro som dödsvakterna slår sönder i en av Harry Potter-filmerna.

Australia House är byggnaden som från utsidan är Gringotts Bank:

King’s Cross Station är förstås platsen dit Hogwarts Express avgår. Kan du hitta Perron NiTreKvart? 😀

Den här artikeln på engelska har så många som 30 Harry Potter-ställen i London på listan, så den kan rekommenderas till superfans.

Det finns gott om dolda Harry Potter-platser i London. Överväg att ta en guidad promenad till sevärdheterna, då får du även en kunnig guide som kan berätta om platserna.

Jag hoppas att du kan använda den här guiden för Harry Potter-musikalen/pjäsen och London i allmänhet.

Riktigt bra resa 🇬🇧

Planera din resa 👇🏻

  • Hotels.com är min favoritportal för hotellbokningar med fantastiska erbjudanden över hela världen
  • Get Your Guide är en portal där du kan boka biljetter till attraktioner, utflykter till resmål och olika transportbiljetter
  • Omio är den bästa sidan för att hitta billiga tåg- och bussbiljetter i hela Europa.