Harry Potter Museum i London – Allt om Harry Potter Studios ⚡️

I den här guiden berättar jag allt du behöver veta innan ditt besök i Harry Potter Studios, det berömda Harry Potter-museet i London. Jag har själv besökt studiorna och hjälper varje dag många resenärer att boka de bästa biljetterna.

harry potter hogwarts london studios

Jag är själv ett stort fan av Harry Potter och har både läst böckerna och sett alla filmer många gånger.

Så det är med stor glädje jag kan presentera den här guiden för att hjälpa dig att planera din resa till Harry Potter Studios i London – det stora Harry Potter museum.

Jag har fått många mails från resenärer som ska till London och skulle vilja besöka Harry Potter-utställningen. Frågorna är många:

 • Var är Harry Potter Studios?
 • Vad kan du se på Harry Potter museet?
 • Är det ett helt Harry Potter World?
 • Var ligger harry potter museet i London?
 • Hur tar man sig från London till Harry Potter museet?
 • Ska du boka ett hotell nära Harry Potter Studios?
 • Finns det några Harry Potter-attraktioner i själva London?

I denna stora guide till Harry Potters London kommer jag att svara på dessa frågor och ge goda råd till bl.a. köpa biljetter hemifrån.

harry potter museum london


Först vill jag bara komma med några fakta om Harry Potter Studios:

 • Det är ett relativt dyrt nöje att besöka
 • Det ligger inte i London, utan snarare i Watford norr om London
 • Du måste köpa biljetter till Harry Potter studios i förväg
 • Det är ingen ”tivoli”, utan snarare ett slags interaktivt museum
 • Guiderna på plats vet ALLT om Harry Potter, så fråga dem till sist
 • Du får möjlighet att köpa en ’ginger beer’ (som på svenska kallas ingefärsöl i böckerna)

Okej – luta dig tillbaka och var redo att bli klokare på Harry Potter-landet 🙂

Du kan även gå direkt till bokning av biljetter inkl. transport från centrala London.

Harry Potter Studios = Harry Potter Museum

harry potter museum london


Det korrekta namnet är egentligen Harry Potter Warner Bros. Studios, men för bekvämlighets skull kallar vi det stora Harry Potter museet för Harry Potter Studios på denna sida.

Detta är ett stort ’Harry Potter World’, där bl.a. kan kliva ombord på originalet Hogwarts Express, åka nedför Diagonalléen och se bl.a. Stora salen och Dumbledores kontor från Hogwarts .

Med andra ord – du får möjlighet att kliva direkt in i den fantastiska Harry Potter-världen. Se bara hur Diagonalstræde ser ut:

diagon alley harry potter studios london


En resa till Harry Potter studios är alltså ett måste för alla Harry Potter-fans som reser till London. Med modern teknik är det till och med möjligt att prova en tur på en kvast. Man flyger visserligen inte, men det känns nästan som om.

Magin finns överallt i Harry Potter studios och därför finns det såklart också en utställning med de mest kända trollkarlarnas trollstavar – även de på den mörka sidan, så man kan t.ex. se trollstavar som har tillhört Voldemort, Bellatrix Lestrange och Draco Malfoy.

Det finns såklart också en gigantisk souvenirbutik där du kan köpa allt från flersmaksbönor till Gryffindorshalsdukar och mycket, mycket mer!

Se min video från Harry Potter Studios här:

Transport från London till Harry Potter museum

harry potter studios transport


Studiorna ligger dock inte i själva London så man måste hålla koll på transporten från London till Harry Potter studios som ligger i Watford – ungefär halvvägs mellan London och Luton.

Se platsen på kartan nedan:

Men hur tar man sig från London till Watford? Detta kan du göra med tåg och sedan måste du fortsätta med en pendelbuss till själva Harry Potter-studiorna.

Det finns dock ett enklare alternativ – nämligen att köpa biljetter till Harry Potter studios, där transport från London till studiorna ingår i priset.

Köp biljetter till Harry Potter museum inkl. transport

harry potter gryffindor room


Först och främst: du måste köpa biljetter till Harry Potter studios hemifrån. De är alltid slutsålda (så har det i alla fall varit ända från öppningen fram till idag), så det gäller att köpa biljetterna så snart som möjligt.

Jag rekommenderar:

Jag har hittat specialbiljetter till Harry Potter Studios som inkluderar busstransport från King’s Cross i centrala/norra London.

Där får du gratis transport från centrala London direkt till studiorna i Watford som ingår i priset.

Det är helt enkelt mycket lättare än att först åka tåg till Watford och sedan med pendelbuss till studiorna.

Se mer om & köp biljetterna inkl. transport på Get Your Guide here.

Get Your Guide är lite som Momondo-for-attractions – de samlar in biljetter till sevärdheter och olika utflykter från olika leverantörer, så att du kan få en bra överblick och köpa dina biljetter där.

Fördelen med Get Your Guide är bl.a. även att du kan läsa recensioner från tidigare kunder så att du vet att du får en bra upplevelse.

Varifrån går bussen i London?

Den driver bl.a. från hållplats T vid King’s Cross St Pancras, som är extremt lätt att ta sig till från hela London – King’s Cross St Pancras är ett nav i staden, och sedan är det också känt från Harry Potter-filmerna 😉

Du kan också välja att kliva på bussen vid Paddington Station om det är bekvämare – jag vet att många bor på hotell nära Paddington. Bussen avgår från King’s Cross kl 9:15 och Paddington kl 9:30. Du kan läsa mer om detta på biljettsidan.

Med en biljett inklusive transport finns det alltså ingen anledning att boka in sig på ett hotell nära studiorna eller tänka mer på transporten från London. Den är försedd med en och samma biljett.

På så sätt blir det lätt att besöka Harry Potter studios och se fram emot den stora upplevelsen.

Få ett intryck av resan runt studiorna i min video (på dansk) nedan, men kom ihåg att boka biljetter till din egen resa i god tid:

Vill du själv planera transporten till Harry Potter studios ?

Naturligtvis är det också ett alternativ att planera besöket själv, där du tar tåget till Watford Junction och därifrån tar en shuttlebuss till studiorna.

Om du vill planera ditt besök på Harry Potter studios själv, gör följande:

 • Köp biljetter hemifrån på wbstudiotour.co.uk
 • Ta tåget från Euston Station norrut till Watford Junction Station. Det snabbaste tåget (i riktning mot Birmingham New Street) trafikeras av London Midland och resan tar cirka 15-20 minuter. London Overground går också till Watford Junction, men sedan tar resan cirka 50 minuter då detta tåg stannar vid flera stationer.
 • Tågbiljetter kan antingen köpas hemifrån på Omio, men det är mycket smartare för hela din resa om du köper antingen Visitor Oyster Card eller Travelcard, som kan användas för all kollektivtrafik i London.

Båda korten kan även användas på denna resa.

Priset för resan från Euston till Watford Junction med Visitor Oyster Card är 5 pund (8,10 om du reser på topp) gånger)

Observera att Watford Junction ligger i zon 6 om du köper Travelcard.

 • Från Watford Junction går en pendelbuss till Harry Potter Studios. Denna buss kostar £ 2,50 per person och går ungefär var 15:e och 20:e minut. Kom ihåg kontanter till pendelbussen.

Priset för en vuxen som till och med köper en all inclusive-biljett direkt från Wbstudiotour.co.uk inklusive tågtransporten till Watford Junction & shuttlebuss till Harry Potter studios är alltså cirka 70 pund.

Biljett: 48,95

Tåg tur och retur: 16,2 (i högtrafik)

Pendelbuss retur: 5

Totalt : 70,15 pund

Därför rekommenderar jag att köpa biljetter till Harry Potter studios online, där transporten från centrala London ingår i priset och du inte behöver se till att ta dig till Watford själv.

Valet är dock ditt och jag önskar dig en riktigt bra resa till det magiska Harry Potter museum 🙂

Vanliga frågor

Det här inlägget är ett av de mest lästa här på Resakris.se och jag får ofta mejl med frågor om resan till Harry Potter Studios i London. Nedan svarar jag på de fyra vanligaste frågorna.

Kan jag köpa biljetter på plats eller måste de bokas i förväg?

Det rekommenderas starkt att du bokar dina biljetter i förväg eftersom Harry Potter Studios ofta är fullbokat. Du kan köpa biljetter online på deras officiella webbplats eller genom en auktoriserad återförsäljare. I den här guiden kommer jag att dela med mig av de bästa sätten att köpa biljetter online.

Var ligger Harry Potter Studios i London?

Namnet fuskar faktiskt lite då studiorna ligger strax utanför Watford cirka en timmes bilresa norr om London. Den exakta adressen till studierna är:

Warner Bros. Studios London
Studio Tour Drive
Leavesden WD25 7LR
harry potter london

Vilken biljett ska jag köpa?

Den enklaste lösningen är utan tvekan att köpa biljetter där transport ingår.
På så sätt kan du välja att ta en dedikerad Harry Potter-buss (det finns till och med Harry Potter-filmer som visas på bussens tv-skärmar) från antingen Victoria Station eller King’s Cross Station i London.

Båda stationerna är superenkla att ta sig till med tunnelbana och stadsbussar, så du kan helt enkelt välja den som ligger närmast ditt hotell i London.

Du kan köpa dessa biljetter online från leverantörer som Get Your Guide, där det finns en gratis avbokning upp till 24 timmar före avgång.

Se och köp Harry Potter Studios biljetter online här .

Du kan också köpa biljetter direkt från studiorna.
Endast entré ingår och du måste därför hitta den själv. Det är med tåg från Euston Station , som tar cirka 20 minuter till Watford Junction Station.

Det finns sedan en gratis (om du har biljetter till studiorna) shuttlebuss som går de sista 15 minuterna från stationen till studiorna.

Så ’hitta dig själv’-lösningen är lite mer komplicerad, men i gengäld kan du vanligtvis spara lite pengar på biljetterna om du köper tågbiljetten i god tid.

Du kan köpa tågbiljetter i England på Omio – köp så tidigt som möjligt.

Kan man köpa souvenirer och mat?

Ja, det finns flera små kaféer i Harry Potter Studios. Faktum är att halvvägs genom ”resan” finns ett kafé som säljer Harry Potter-inspirerad mat och dryck. Där kan du t.ex. köpa ingefärsöl känd från Harry Potters universum.

Så småningom kommer du genom en enorm souvenirbutik där du kan köpa alla typer av varor och naturligtvis trollstavar.

Bagageförvaring finns också.

Vad ser man i Harry Potter Studios?

Mycket mer än du förväntar dig!
Fri från levern kan du åtminstone passera: Stora salen, Diagonalstræde, familjens hus Petunia (utomhus), nattbussen, Den förbjudna skogen, Hagrids stuga, Dumbledores kontor, Hogwarts korridorer, ministeriet för magi, den flygande bilen, Hogwarts Express (du kan till och med gå in på tåget) och Eliksir-klassrummet.
Du kan få ett intryck av studierna i min video från resan här i artikeln.

Är det värt resan och pengarna?

Det korta svaret måste vara: ja, utan tvekan. Om du bara är lite fascinerad av Harry Potter-universumet, så råder det ingen tvekan om att du kommer att älska att besöka Harry Potter Studios i London.

Hur lång tid behöver jag för att besöka Harry Potter Studios?

För att verkligen kunna uppleva allt som Harry Potter Studios har att erbjuda rekommenderas det att du planerar in minst tre timmar för ditt besök. Detta ger dig tillräckligt med tid att utforska alla attraktioner, se på utställningar och delta i interaktiva aktiviteter. Men självklart kan tiden variera beroende på hur mycket du vill se och göra under ditt besök.

Finns det några restauranger eller kaféer på Harry Potter Studios?

Ja, det finns flera restauranger och kaféer på Harry Potter Studios där du kan njuta av mat och dryck.

Finns det en garderob eller bagageförvaring vid Harry Potter Studios?

Ja, det finns en garderob där du kan lämna in ditt bagage eller jacka för en liten avgift.

Kan man ta foton inne på Harry Potter Studios?

Ja, fotografering är tillåten inne på studion men vissa delar av utställningen har begränsningar när det gäller blixtfotografering eller stativ.

Studiorna är riktigt snyggt uppbyggda och det är inte utan anledning att så många besöker Harry Potter Studios varje dag.

Harry Potter-promenad i London

harry potter walk london


Om du inte vill gå ombord på en buss, så finns det faktiskt också en avgjort Harry Potter-promenad i London, som också är billigare än bussresan. På promenaden ser man bl.a. följande platser:

●     Ministeriet för magi

●     The Leaky Cauldron (platserna för de två pubarna som har använts i filmerna)

●     Millennium Bridge (förstörd av Harry Potter och dödsrelikerna)

Du kan i princip planera denna promenad själv (eller åka på en båttur i London och segla under Millenniumbron), men fördelen med att boka biljett till resan är förstås att det finns en guide som kan berätta mycket om sevärdheterna du besöker.

Se mer om vilka platser du ska besöka och beställ biljetter på GetYourGuide här.

Jag hoppas att du kan använda denna fantastiska guide till Harry Potters London och är nu redo att uppleva magin i den engelska huvudstaden.

Planera din resa 👇🏻

 • Hotels.com är min favoritportal för hotellbokningar med fantastiska erbjudanden över hela världen
 • Get Your Guide är en portal där du kan boka biljetter till attraktioner, utflykter till resmål och olika transportbiljetter
 • Omio är den bästa sidan för att hitta billiga tåg- och bussbiljetter i hela Europa.