Var i London ska man bo? De 8 bästa områdena att boka hotell på

I den här guiden kommer jag att beskriva de bästa delarna av London och samtidigt ge länkar till var man kan boka hotell i de givna områdena.

london

En av frågorna som vanligtvis dumpar in i min inkorg handlar om var man ska bo i London när det är dags för en storstadssemester i den engelska huvudstaden.

Som förstagångsresenär i London förstår jag väl att man kan vara tveksam – och även rutinerade Londonresenärer har nog svårt att överblicka Londons många stadsdelar.

De bästa områdena i London 👍🏻

När du reser till London som turist är det mest meningsfullt att stanna i zon 1 eller 2, även kallad centrala London. Några av de mest populära distrikten i centrala London inkluderar:

Läs även min guide till bra hotell i centrala London.

Se min video där jag visar 4 av de bra områdena i London:

1. Paddington och Bayswater ⭐️

paddington bayswater
Många väljer att hitta ett hotell i Paddington eller Bayswater, som är en stadsdel som ligger i Londons West End.

Själv bodde jag också i Paddington på mina första 4-5 resor till London och det är verkligen något jag kan rekommendera om man reser till London för att se sevärdheterna, shoppa och uppleva det klassiska London.

Boka online, se priser och bilder från alla hotell i Paddington här.

Paddington och Bayswater ligger strax norr om Hyde Park, det finns flera tunnelbanestationer och fina möjligheter att åka buss runt resten av London.

paddington london

Eftersom Paddington och Bayswater är populära områden för turister hittar du här allt du behöver från caféer, restauranger och mysiga pubar.

Vad gäller personliga favoriter kan jag rekommendera pubarna Mitre Lancaster Gate, The Swan och Leinster Arms som alla serverar både god öl och klassisk brittisk pubmat.

Dessutom ligger Marble Arch och Oxford Street inom gångavstånd från de flesta hotell i Paddington, resan tar sällan mer än 15-20 minuter.

Den stora Paddington St är där snabbtåget från Heathrow slutar och samtidigt går det många olika tunnelbanelinjer dit.

Om jag måste nämna en nackdel med områdena Paddington och Bayswater är det att det kanske inte är det mest autentiska området.

Så om du skulle vilja bo i ett område i London där du träffar vanliga Londonbor, så kan du med fördel välja ett annat ställe att boka hotell på.

Men för turister som reser till London för första gången och för barnfamiljer är det ett mycket bra ställe att leta efter hotell.

Tunnelbanestationer:

 • Lancaster Gate
 • Paddington
 • Bayswater
 • Queensway

Nära:

 • Hyde Park
 • Notting Hill och Portobello Road
 • Oxford Street

Säkerhetsnivå:

 • Väldigt säker. Särskilt lämplig för barnfamiljer och resenärer i alla åldrar. Det finns många hotell, restauranger, pubar och butiker i området, men det känns inte heller alltför turistigt.

Varför stanna i Paddington & Bayswater?

 • Hotellen är billiga, det ligger nära centrala London, men inte riktigt inne i folkmassorna. Mysigt område perfekt & perfekt utgångspunkt för en storstadssemester med massor av sightseeing.

Letar du efter ett hotell i Paddington & Bayswater?

Utbudet är stort och det är ett bra område att titta i om du letar efter ett billigt hotell.

Bra hotell i Paddington & Bayswater

Så låt mig dela med mig av några av hotellen i områden jag själv bott på och kan rekommendera. Det måste sägas att det finns många hotell i detta område och det är ett bra ställe att boka billiga, klassiska London-hotell.

Tänk dock på att många av hotellen kan vara relativt nedslitna, så läs bara de uppdaterade recensionerna om du hittar ett bra erbjudande.

Bästa lyxhotell: Royal Lancaster London

Bästa mellanklasshotell: Best Western Mornington Hotel London Hyde Park

Bästa budgethotell: Point A Hotel Paddington eller Athena

2. Covent Garden & Soho

covent garden

Covent Garden är ett mecka för dig som är på shoppingtur i London och helt enkelt vill bo precis där allt är samlat. Det är alltid öppna butiker och gå på gatan in Covent Garden, beläget i hjärtat av centrala London.

Priserna på hotell i Covent Garden är då bara en tand högre än t.ex. i ovan nämnda Paddington & Bayswater, men du kanske då sparar lite pengar på transporten till t.ex. Soho och shoppinggatorna.

soho london
Carnaby Street

Soho ligger strax söder om Oxford Street och det är kanske ett av de trevligaste områdena i London, där det alltid är liv på de små mysiga gatorna. Här hittar du t.ex. Carnaby Street, Liberty London och Berwick Street Food Market.

Själv bor jag sällan i Soho själv när jag reser till London, men jag är alltid där inne och svänger gärna förbi bra pubar som Old Coffee House, John Snow och Mason Arms, som rent tekniskt ligger i Mayfair eftersom man bara har att korsa Bond Street.

covent garden
Covent Garden

Covent Garden är också ett område för dig som vill bo nära allt i centrala London. Här kan jag rekommendera att njuta av området kring Seven Dials, besöka mysiga Neal’s Yard och kanske ta en pint på The Lamb & Flag eller The Harp.

Med andra ord: om jag var tvungen att peka på ett område i London där alla gärna skulle boka hotell, så skulle det förmodligen vara Soho och Covent Garden.

Tunnelbanestationer:

 • Covent Garden
 • Leicester Square

Nära:

 • Leicester Square
 • Kungliga Operahuset
 • Soho
 • Trafalgar Square
 • Piccadilly Circus
 • Thames
 • Nationalgalleriet
 • Det är i detta område som du kan se musikaler i London.

Säkerhetsnivå:

Säker. Vi är i centrala London så du kan röra dig ganska säkert på gatorna och det är folk överallt.

Det finns också ganska många nattklubbar i området så det kan också vara berusade folk på kvällen, men man känner sig aldrig otrygg – jag tycker personligen att det är väldigt charmigt att det händer lite.

Varför stanna i Covent Garden?

Detta är verkligen ett bra läge i hjärtat av London. Vill du bo supercentralt och kunna gå runt till många av stadens sevärdheter, då kan du boka hotell i Covent Garden.

Du kan se alla hotell och boka online här.

Bra hotell i Covent Garden & Soho

Det råder ingen tvekan om att du får mer valuta för pengarna längre bort från Londons absoluta centrum, men med det sagt så finns det också något riktigt trevligt med att bo mitt i stadens hjärta.

Här är några bra hotell där du bor så centralt som möjligt.

Bästa lyxhotell: Chateau Denmark eller The Londoner (har en pool)

Bästa mellanklasshotell: AMANO Covent Garden (har takbar)

Bästa budgethotell: Mimi’s Hotel Soho eller Zedwell Piccadilly Circus

3. Bloomsbury – bästa område centralt med billiga hotell

När vi reser på en storstadssemester, letar de flesta av oss ofta efter det söta stället: vi vill bo centralt, på ett riktigt hotell som inte är för dyrt.

Se hotell i Bloomsbury här.

Det är här det något förbisedda Bloomsbury-området i centrala London kommer in i bilden. Området är inklämt mellan King’s Cross och Covent Garden, så vi är faktiskt väldigt centrala i London.

Här i området finns både extremt lyxiga hotell som få vanliga turister har råd med, men också ganska många hotell i mellan- och budgetklassen.

Det är faktiskt ett riktigt trevligt område, där man kan hitta helt lokala gator med vanliga hus, där det bor riktiga människor, bara lever sina liv.

british museum
British Museum är i Bloomsbury

Därför hittar vi också ett antal utmärkta restauranger, caféer och pubar som inte bara lever på turister och därför har en lite annorlunda atmosfär än runt Leicester Square och liknande i centrum.

Om vi ​​förlänger Bloomsbury lite norrut kan jag rekommendera Casa Tua Kings Cross till frukost och gott kaffe, samtidigt som du bör ta dig förbi Friend at Hand och The Lamb för några pints.

Bloomsbury är ett underskattat område i London som kan rekommenderas till alla typer av resenärer. Russell Square tunnelbanestation är ”centrum” i området, men det finns många linjer och bussar runt om i området.

Och då har du gångavstånd till The British Museum, som är en av de bästa gratisupplevelserna i London.

Bra hotell i Bloomsbury

Bloomsbury är ett bra område för de flesta resenärer och det är också ett av områdena i centrala London där man kan bo riktigt billigt. Om du vill – för det motsatta är säkert också möjligt.

Låt mig presentera några bra hotell i Bloomsbury.

Bästa lyxhotell: Kimpton Fitzroy London eller NYX Hotel London Holborn (har pool)

Bästa mellanklasshotell: Mercure London Bloomsbury

Bästa budgethotell: The Royal National Hotel

4. King’s Cross

Du känner förmodligen redan till King’s Cross för den enorma tåg- och tunnelbanestationen King’s Cross St Pancras, som trafikerar både tåg till resten av Storbritannien och Eurostar-tåget till Paris.

King’s Cross-området har genomgått en stor förvandling och är nu ganska trevligt med många spännande restauranger och nya bra hotell.

Dessutom är transportmöjligheterna fantastiska och det är också vettigt att boka hotell på King’s Cross, om du bara är på en snabb resa till London och landar i Luton – det är här tåget från Luton kommer in.

Jag har tidigare bott både i semesterlägenhet och i en hotell vid King’s Cross i London , som i båda fallen fungerade utmärkt. Närområdet är inte lika charmigt som t.ex. Covent Garden, men det är centralt och med bra förbindelser till resten av London.

Det är också från King’s Cross som bussarna till Harry Potter Studios går.

Om du väljer att stanna i King’s Cross-området, lura inte dig själv att ta en promenad längs kanalen till Camden Town – det är vackert och väldigt tyst, en annan sida av London än den du hittar i guideböckerna.

Tunnelbanestationer:

 1. King’s Cross
 2. Euston
 3. Russell Square

Nära:

 • Kanalerna
 • King’s Cross St Pancras station
 • Camden Town

Säkerhetsnivå:

Visst, men det kan vara lite rått. Eftersom det finns en stor järnvägsstation lockar området också några hemlösa. Jag har aldrig upplevt något obehagligt, inte ens på väg hem från stan på natten, men det hör till historien att det är stadsmiljö 🙂

Varför stanna i King’s Cross?

Det finns en hel del billiga hotell, transportmöjligheterna är fantastiska och du kommer bara en bit bort från centrum, men kan ändå nå större delen av staden på 10-20 minuter med antingen buss eller tunnelbana.

Klicka här för att se alla hotell i Kings Cross.

5. Camden Town – bästa stadsdelen att bo i med en tonåring

Camden Town är ett av mina absoluta favoritområden i hela London och ett ställe jag tillbringat många dagar.

På 90-talet var Camden Town känt som en av de trendigaste platserna i hela Storbritannien och det var inte ovanligt att se musiker från band som Blur, Oasis, The Smiths och Pulp hänga på pubarna.

Se topphotellen i Camden Town här.

Med andra ord går Camden och musik hand i hand, vilket du känner så fort du kliver ut från Camden Towns tunnelbanestation och svänger höger upp mot Camden Market.

camden town

På väg upp till marknaden passerar du sprudlande butiker, gatubutiker och souvenirbutiker med allt du kan önska, om du gillar rock n roll eller är inne på en lite alternativ klädstil.

Personligen älskar jag brittisk musik och stil, så jag kan spendera många timmar med att promenera i Camden och speciellt när jag var i mitt tidiga 20-årsåldern kände jag mig helt enkelt så cool när jag köpte nya kläder och satte mig på The Good Mixer, The Hawley Arms eller The Dublin Castle där jag tog en pint och försökte se ut som en lokal 😀

camden market
Camden Market

Camden Town är ett bra område för dig som inte behöver bo i centrala London och kanske reser med en tonåring som gillar lite alternativ stil.

Bor du i Camden Town kan jag även rekommendera att åka över till Primrose Hill, varifrån du får en underbar utsikt över hela London.

Från tunnelbanestationen Camden Town tar det bara 8 minuter på Northern Line ner till Tottenham Court Road, där Oxford Street börjar och du kan ta dig direkt till Soho eller Covent Garden.

Så även om Camden ligger lite längre från Londons absoluta centrum är det fortfarande ett centralt område i metropolen.

Bra hotell i Camden Town

Camden är en av stadsdelarna i den här guiden som inte är fullproppad med hotell. Det finns med andra ord inte ett hotell i varje gathörn, men här kommer några rekommendationer från mina egna resor till London.

Bästa lyxhotellet: Det finns inget i själva Camden Town, men det närmaste jag skulle rekommendera är St. Pancras Renaissance Hotel London strax utanför King’s Cross St Pancras ca 15 minuters promenad till Camden Town.

Bästa mellanklasshotell: Holiday Inn London Camden Lock (Camden Market View)

Bästa budgethotell: The Hurdwick

6. Shoreditch – bästa området för nattliv

I den här guiden till de bästa områdena och stadsdelarna i London ska det såklart också finnas något för unga som reser till London och vill uppleva det världsberömda nattlivet.

Se de bästa hotellen i Shoreditch här.

Själv är jag mest sugen på ett par pints på en pub, men jag vet att många vill verkligen gå ut i London.

Och för det finns det inget bättre område än Shoreditch i östra London. I Shoreditch finns det coolt och trendigt, som inte kan diskuteras.

Det är här du hittar de trendigaste resenärerna från hela världen, som alla måste ha bilder för Instagram framför den coolaste gatukonsten.

shoreditch graffiti

Ingen musikfantast kan gå till Shoreditch utan att stanna till vid den enorma Rough Trade Records-butiken, som ligger på en sidogata utanför Brick Lane vid The Truman Brewery.

brick lane

Jag gillar Shoreditch och blandningen av nytt och gammalt trivs bra i det här området, så det är inget dumt ställe att boka på alls.

Jag kan också verkligen rekommendera att åka vidare norrut till Columbia Road, Hackney City Farm och Broadway Market uppe i Hackney.

Det är coolt och trendigt blandat med det bästa från East End.

I och för sig finns det inga av de välkända London-attraktionerna i området, men du kan gå ner till Tower of London med lite god vilja 😀

Bra hotell i Shoreditch

Shoreditch och hela Londons East End runt Liverpool Street Station har genomgått en enorm förvandling de senaste 10-20 åren. Tidigare var det allt annat än ett coolt område, men när artisterna flyttade in i början av 00-talet blev det plötsligt attraktivt.

Därför byggdes ganska många hotell i all hast och nu kan du faktiskt välja mellan väldigt många olika boendealternativ i olika prisklasser i Shoreditch.

Bästa lyxhotell: Mondrian London Shoreditch

Bästa mellanklasshotell: Shoreditch Inn

Bästa budgethotell: Point A Hotel London Shoreditch

7. Bankside – bästa området om du vill prova något nytt

Och nu till ett område beläget söder om Themsen.

Det mesta som en turist skulle vilja uppleva i London sker norr om Themsen, men jag skulle ändå rekommendera detta område till er som kanske varit i London några gånger och skulle vilja prova en ny stadsdel.

Det var så jag kände när jag första gången bokade in på ett hotell i Bankside, som också kan kallas Southwark.

Jag ville uppleva för- och nackdelarna med att bo här i ett område som jag ofta hade gått förbi på väg till den fantastiska Borough Market.

borough market
Borough Market

Southwark och Bankside-området runt London Bridge, för att vara mer specifik, erbjuder många upplevelser inom korta avstånd.

tower bridge

Här kan du t.ex. hitta Shakespeare’s Dome, Tate Modern, Southwark Cathedral, Borough Market och sedan promenaden längs Themsen förbi HMS Belfast till Tower Bridge och Tower of London är också riktigt trevlig en solig dag i London.

Går man åt andra hållet kan man faktiskt promenera längs Themsen hela vägen till London Eye, som i den mån också kan rekommenderas. Sammantaget är detta ett bra område om du gillar att gå runt på din Londonsemester.

Det finns några riktigt bra nya hotell i området och det finns flera tunnelbanelinjer så om du vill prova att bo i ett område som ligger lite utanför allfartsvägarna, överväg att boka in i området runt Borough Market väster om London Bridge.

Bra hotell i Bankside

Bankside i norra Southwark har blommat ut de senaste åren, så hotellen som finns här i området är också väldigt nya och moderna. Du kan enkelt ta tåget från Luton Airport till Blackfriars Station där du kan promenera till Bankside på några minuter.

Bästa lyxhotell: Sea Containers London

Bästa mellanklasshotell: citizenM London Bankside eller Native Bankside (lägenhetshotell)

Bästa budgethotell: ibis London Blackfriars

8. Mayfair – bästa stadsdelen för lyxhotell

Det måste också finnas en rekommendation för dig som reser till London och vill uppleva lyx i världsklass. Här går vi inte förbi Mayfair, som måste sägas vara ett av de dyraste områdena i Europa – och kanske hela världen.

Se de bästa hotellen i Mayfair här.

Vi är tillbaka på norra sidan av Themsen, mitt i centrala London med Soho till höger, Oxford Street i norr, Hyde Park i väster och själva Buckingham Palace i söder.

Vi befinner oss med andra ord i hjärtat av London och det är också här de dyraste bostäderna i den engelska huvudstaden finns.

Det är inget område jag skulle rekommendera till vanliga turister, då hotellen här verkligen andas överklass och det är bara dyrt.

Men om du är van vid lyx och vill uppleva London förstklassig, så råder det ingen tvekan: du måste boka in dig på ett av de många lyxhotellen i Mayfair.

Bra hotell i Mayfair

Det är här det blir svårt. För några av de absolut bästa hotellen i London ligger i Mayfair och jag måste ärligt talat erkänna att jag inte har besökt dem.

Men jag skulle vilja tipsa om några av de hotell som får bäst recensioner.

Bästa lyxhotell: The Ritz eller The Dorchester

Bästa mellanklasshotell: The Mayfair Townhouse

Bästa budgethotell (tufft på detta område): Washington Mayfair Hotel

Fler bra hotell i London

park plaza london

Om du ännu inte hittat ett hotell som passar din resa till London så kommer här några andra förslag som också ligger i mycket bra områden för de flesta turister.

Park Plaza County Hall London är ett familjevänligt hotell som ligger några minuters promenad från London Eye och Big Ben, så här bor du otroligt nära de mest kända sevärdheterna.

Grannhotellet Park Plaza Westminster Bridge London är också riktigt bra, men det är typiskt sett lite dyrare – enbart för att hotellet har en inomhuspool, så om du vill ta ett dopp bör du välja denna.

Wellington Hotel by Blue Orchid ligger i Westminster, nära både Victoria Station, dit du kommer in med tåg från Gatwick Airport, och du är också på gångavstånd från Buckingham Palace och Big Ben.

Hotellet ligger på några mycket lugna gator – kom ihåg att besöka puben The Jugged Hare runt hörnet, där de serverar riktigt goda pajer.

I South Kensington, nära Harrods, finns det också massor av fina hotell och det är ett bra område för många turister. Här kan jag rekommendera hotellet The Rembrandt om det ska vara lyxigt och Ashburn Hotel om du vill spara lite pengar på boendebudgeten.

Skriv en kommentar till inlägget här om du är osäker på var i London du ska bo.

Områden att undvika i London

Tyvärr får jag även kommentarer och mejl här på bloggen som redan bokat hotell i London i dåliga områden.

Områdena är inte nödvändigtvis dåliga för att det förekommer kriminalitet eller liknande, utan helt enkelt för att en trave hotell har slagits upp på en öde plats, långt bort från stan och något annat spännande.

Det gör mig ledsen varje gång 😀

Royal Victoria Dock

Det värsta exemplet är utan tvekan när någon har valt att bo nästan helt ute på City of London Airport, där en hög med hotell precis har slagits upp.

Dessa hotell är välkända kedjor vars priser är ganska låga, så jag förstår väl att man kan bli frestad att boka de billiga rummen på de bra hotellen.

Det kommer dock att bli extremt dyrt och tidskrävande om man vill titta på sevärdheter eller bara vill ta sig in i centrala London.

Peckham

Där Brixton har gentrifierats och nu är ganska säkert, förblir Peckham ett område söder om Themsen jag skulle rekommendera alla att hålla sig borta från.

Jag tror att det också är de minsta som vill bo så långt söderut floden, men nu nämns den. Peckham är känt för att vara en av de farligaste områdena i London.

Uppdatering: Peckham nämns nu som ett up-and-coming område för artister och hipsters, så om du inte tycker att det är trendigt nog i östra London, så kanske du vill flytta ner till Peckham – om du vågar : – D

De närmaste stadsdelarna i London kan diskuteras, men om du är en ganska vanlig turist som bara vill uppleva Londons bästa platser & sevärdheter kan du med fördel undvika att boka hotell i dessa områden.

Däremot ska man inte direkt vara rädd för att åka dit under dagen 🙂

 • South Bermondsey
 • Tottenham
 • Croydon
 • Stockwell
 • Kilburn
 • Dagenham

Som turist i London har du dock väldigt lite att frukta. Jag är i London många gånger om året och har hittills aldrig upplevt något obehagligt i den engelska huvudstaden.

Ha en riktigt bra resa till London & skriv äntligen en kommentar om du har frågor om var du ska bo i London.

Vanliga frågor:

Vilken stadsdel är bäst i London?

Det beror på om du reser till London med barn eller som ung. Men generellt sett är Soho och Covent Garden de bästa områdena för de flesta turister som reser till London och vill bo centralt nära stadens bästa sevärdheter.

Var kan du bo billigt i London?

Det finns många billiga hotell i områdena Paddington och Bayswater, så jag rekommenderar att du bor där om du vill spara pengar på boendet. Områdena ligger fortfarande centralt i London, så du kan enkelt ta dig runt i resten av staden.

Vilka områden i London är farliga?

De flesta turister kommer aldrig att gå ut i områden som är farliga eller där du känner dig otrygg. Men man kanske inte ska gå direkt ut till Tottenham, Finsbury Park eller Tower Hamlets och gå runt ensam på natten.

Planera din resa 👇🏻

 • Hotels.com är min favoritportal för hotellbokningar med fantastiska erbjudanden över hela världen
 • Get Your Guide är en portal där du kan boka biljetter till attraktioner, utflykter till resmål och olika transportbiljetter
 • Omio är den bästa sidan för att hitta billiga tåg- och bussbiljetter i hela Europa.