Transport från Paris flygplats – ta dig enkelt från CDG till Paris Centrum

Här berättar jag hur du enkelt, snabbt och billigt tar dig från Paris flygplats till centrum.

paris flygplats

När de reser till Paris landar de flesta på flygplatsen Charles de Gaulle (CDG) nordost om Paris. Den goda nyheten är att det är lätt att ta sig från Charles de Gaulle till centrala Paris.

Det finns ett antal olika transportalternativ och jag ska se till att gå igenom dem alla i guiden här, så att du kan välja själv.

Min personliga preferens är dock tydlig: jag tar alltid flygtåget (RER B) när jag landar på flygplatsen och vill snabbt, enkelt och billigt ta mig till mitt hotell i centrala Paris.

Så låt oss bara börja med guiden för transport från Paris flygplats till stadens centrum.

Tåg – bästa & billigaste transporten

paris transport

Det finns två tågstationer på Charles de Gaulle flygplats, så du kan gå direkt till tåget och vara i centrala Paris på bara 25 minuter. Tåget heter RER B.

Det finns en station i terminal 2 och en station i terminal 1 & 3. Om du landar i terminal 3 måste du ta en (gratis) shuttlebuss för att komma till stationen, men den tar bara 6 minuter och går hela tiden.

Det finns bra skyltar på hela flygplatsen, så det är bara att följa skyltarna till stationen oavsett vilken terminal du landar i: du kommer förmodligen att hamna på stationen.

Tågen går ungefär var 10-15:e minut. minut och du kan ta alla tåg i riktning mot Paris – de stannar alla vid centralstationerna i centrala Paris.

Pris för tåget från flygplatsen till Paris

Det kostar €11,40 och €8 för barn för en biljett från Charles de Gaulle till Zon 1 i Paris, där 99 % av alla turister har bokat hotell eller semesterlägenhet. Om du inte har bokat ännu, läs min guide till de bästa områdena och hotellen i Paris.

Du kan inte köpa biljetter till tåget online hemifrån, men det finns många biljettautomater på stationen som båda accepterar alla internationella kreditkort.

Det finns även biljettkiosker om du inte är bekväm med att använda automaten och skulle vilja prata med en person när du köper biljetterna.

Var stannar tåget i Paris?

rer b tåg paris

Tåget stannar vid ett antal mindre stationer i Paris förorter, men när vi kommer in i Zon 1, som är centrala Paris, stannar tåget vid:

 • Gare du Nord (bästa stoppet om du bor i Montmartre)
 • Châtelet-Les-Halles (stor korsning där du enkelt kan ta dig runt med tunnelbana till resten av staden)
 • Saint-Michel-Notre-Dame (bästa stoppet för Marais och Quartier Latin)
 • Luxemburg
 • Port Royal
 • Denfert-Rochereau
 • Cité Universitaire
paris metro map

Hur lång tid tar tågresan till centrum?

Det tar cirka 28 minuter från Charles de Gaulle till Gare du Nord, cirka 28 minuter till Châtelet-Les-Halles och cirka 35 minuter till Denfert-Rochereau.

Du kan säga mycket om Paris Charles de Gaulle flygplats, men det är en av flygplatserna i Europa där du enkelt kan ta dig in till centrum till ett billigt pris.

Du kan se tidtabeller för resan på ratp.fr.

Taxi

paris taxi

Nästa transportform kräver lite mindre eftertanke, men är också dyrare – förstås.

Vanliga taxibilar stannar framför alla ankomsthallar på Charles de Gaulle, så du kan givetvis gå rakt ut och ta en taxi till ditt hotell i centrum.

Taxibilar i Paris ska enligt lag köra med taximätare och endast officiella taxibilar får gå in och vänta i taxiköerna.

Taxipris från flygplatsen till centrum

Du kan förvänta dig ett pris på cirka 53 euro för en resa till norra sidan av Seine (områden som Marais, Montmartre, Opéra och Champs Élysées) och cirka 58 euro för en resa till södra Seine (Quartier Latin, Eiffeltornet – läs mer om Eiffeltornet och de bästa saker att göra i Paris här).

Alla taxibilar i Paris måste acceptera kortbetalningar.

Pre-bokad taxi med privat chaufför

Om du inte vill ta chansen med en chaufför som inte pratar engelska och kanske försöker fuska lite med taximätaren kan du även förboka en privatchaufför hemifrån.

På så sätt har du redan angett din destination och föraren möter digi ankomsthallen med en skylt med ditt namn på. Resan är betald i förskott, så det är inget att oroa sig för vad gäller betalning och liknande.

Jag har själv använt en tjänst som Welcome Pickups flera gånger i olika europeiska städer och det fungerar riktigt bra.

Priset för en resa med förbokad taxi med Welcome Pickups från Charles de Gaulle till hotellet Les Tournelles i Marais är 69 €.

Du kan också se de olika alternativen för privat överföring på GetYourGuide, där denna privata överföring får riktigt bra recensioner.

Buss – den långsamma lösningen

buss cdg till paris

Det tredje alternativet för transport från Charles de Gaulle till centrala Paris är förstås med buss.

Det är ingen transportform jag direkt skulle rekommendera – såvida du inte har bokat hotell i Opéraområdet och inte vill byta från RER B-tåget och ta tunnelbanan några hållplatser.

RoissyBus går direkt från flygplatsen till tunnelbanestationen Opéra i centrala Paris.

Priset är €15, som kan betalas på bussen (observera att tåget är både billigare och snabbare).

Bussen avgår från följande terminaler:

 • Terminal 1
 • Terminal 3
 • Plint 2AC
 • Terminal 2D
 • Terminal 2EF

Bussen går från flygplatsen till Paris från 06:00 till 20:45 var 15:e minut. Från 20:45 till 00:30 går den var 20:e minut.

Från Opéran i Paris startar bussen 5:15 och går var 15:e minut fram till 20-22, då går den var 20:e minut och från 22:00 till 00:30 går den var 30:e minut.

Resan tar cirka 1 timme, men kom ihåg att en buss är en del av trafiken, så den kan fluktuera jämfört med den täta rusningstrafiken i Paris.

Läs mer om RoissyBus här.

Jag hoppas att du kunde använda den här guiden för att transportera från CDG till Paris centrum och att du nu är redo för din resa till Paris.

Läs alla reseguider till Paris här.

Vanliga frågor:

Vad är det enklaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrala Paris?

Det går direkttåg från flygplatsterminalerna till centrala Paris. Du kan alltså vara i centrala Paris på cirka 30 minuter.

Hur mycket kostar en taxi från Paris flygplats till centrum?

Cirka 53 euro om du bor norr om Seine och cirka 58 euro om du ska till hotell söder om Seine. Läs även min guide till var man ska bo i Paris för vägledning om stadens olika delar.

Hur mycket kostar tågbiljetter från flygplatsen till Paris?

Priset är 11,40 euro.

Planera din resa 👇🏻

 • Hotels.com är min favoritportal för hotellbokningar med fantastiska erbjudanden över hela världen
 • Get Your Guide är en portal där du kan boka biljetter till attraktioner, utflykter till resmål och olika transportbiljetter
 • Omio är den bästa sidan för att hitta billiga tåg- och bussbiljetter i hela Europa.