Billiga hotell i Köpenhamn – De 10 bästa ställena att bo billigt i Köpenhamn

Letar du efter ett billigt hotell i Köpenhamn? Här delar jag med mig av 10 bra ställen där du kan övernatta billigt i den danska huvudstaden.

billiga hotell köpenhamn

Oavsett om du är en resenär från Sverige eller om du besöker Köpenhamn från ett annat ställe i Danmark kan det verka överväldigande med de dyra hotellen som dyker upp i snabba internetsökningar.

Jag är dansk och bor i Köpenhamn, så jag känner staden mycket väl – men det är också därför min formulering på svenska är lite dålig.

Som tur är finns det billiga hotell i Köpenhamn som ett alternativ till de många dyra. Här har jag hittat 10 bra och billiga hotell som alla ligger bra till och där priset är till den väldigt trevliga sidan.

Du kan också läsa min guide till var man ska bo i Köpenhamn där jag går på djupet om stadens många olika områden.

Medan några av hotellen har rymliga rum och många faciliteter, är andra mer lämpade för en enda natt eller två i samband med en konsert eller flygtransport.

Förhoppningsvis kan du bli inspirerad att hitta precis det billiga hotell i Köpenhamn du letar efter.

1. Wakeup Copenhagen Borgergade ⭐️

Wakeup Copenhagen Borgergade

Plats: Innerstaden

Det första Wakeup Copenhagen-hotellet var ett av stadens första lågprishotell. Det har varit en dundersuccé och idag omfattar konceptet 3 hotell i Köpenhamn och 1 hotell i Århus.

Konceptet är att en vistelse är minimalistisk och enkel utan alltför många krusiduller – men till ett bra pris.

Du betalar för en natt i ett rum av begränsad storlek (dock finns det även små familjerum) som inkluderar gratis Wi-Fi. Du kan köpa frukost i buffén och för de flesta blir hotellet ett ställe att övernatta på samtidigt som du upplever staden.

Av samma skäl är hotellen strategiskt placerade så att du kan nå allt Köpenhamn har att erbjuda på kort tid.

Se mer om hotellet och boka online här.

Läs även den stora guiden till sevärdheter och saker att göra i Köpenhamn.

2. Hotel M18

billiga hotell köpenhamn

Plats: Nørrebro

Placeringen av Hotel M18 på Nørrebro är definitivt inte fel. Härifrån kan du nå allt från olika attraktioner till Köpenhamns nattliv på mycket kort tid.

Hotellet gör ingen stor grej av sig själv, men du har ett hyfsat ställe att övernatta på, vilket är värt att betala för.

Du kan välja mellan ett antal olika rum i olika prisklasser – och du kan vanligtvis spara en hel del om du bokar i god tid.

Det finns både standard dubbelrum, familjerum och studiolägenheter att välja mellan; beroende på dina utrymmesbehov. Det finns bara 12 rum totalt på hotellet, så det är ett litet hotell med en mer intim atmosfär.

Se mer om hotellet och boka online här.

Kolla in min video, där jag visar några av de bästa områdena i Köpenhamn:

3. Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

Plats: Innerstaden

Ett av de nyare Wakeup Copenhagen-hotellen är Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade, som ligger superbra i Indre By med kort avstånd till i stort sett allt Köpenhamn har att erbjuda.

Tivoli ligger till exempel bara 800 meter bort – och hotellet ligger ända ner till hamnen, så rum med utsikt finns att tillgå.

Alla rum – och det finns nästan 600 – är av mindre storlek men med allt som behövs för en bekväm vistelse, inklusive gratis Wi-Fi och luftkonditionering. Det är möjligt att köpa frukost.

Om du bokar hotellet utan fri avbokning sparar du vanligtvis mycket pengar. Du ska givetvis vara medveten om att du inte får tillbaka pengarna vid en avbokning.

Om det är en risk du är villig att ta så finns det bra priser att få.

Se mer om hotellet och boka online här.

4. Cabinn Metro Hotel

Cabinn Metro Hotel

Plats: Amager

I omedelbar närhet av Royal Arena hittar du det arkitektoniska Cabinn Metro Hotel. Speciellt om du besöker Köpenhamn för en konsert eller annat evenemang i Royal Arena, är detta hotell det rätta valet.

Dessutom, om du vill bo nära Köpenhamns flygplats, är det vettigt att bo på Cabinn Metro Hotel, eftersom det är mindre än 6 km till flygplatsen – dock ligger det på en annan tunnelbanelinje, så det kräver en förändring eller en mycket kort taxiresa till flygplatsen.

Det finns gratis Wi-Fi på hotellet, möjlighet att köpa frukost – och så sover barn gratis. Det finns också ett 24-timmarsöppet fitnesscenter som gästerna kan använda.

Rummen är mycket små, men de är smart inredda. Det är definitivt ett hotell där det är vettigt att övernatta, men om du planerar att tillbringa längre tid på hotellrummet kan det bli lite klaustrofobiskt på 9 m2.

Se mer om hotellet och boka online här.

5. City Hotel Nebo (trevligt läge)

city hotell köpenhamn

Plats: Vesterbro

Mitt i hjärtat av Köpenhamn – bara 5 minuters promenad från Tivoli – hittar du City Hotel Nebo.

Och med dess också bara 5 minuters promenad till Vesterport Station och 8 minuter till Rådhuspladsens tunnelbanestation, har du ett mycket bra läge i förhållande till transporter till alla Köpenhamns många attraktioner.

Hotellet har fina rum i olika storlekar med plats för 1-4 personer beroende på behov. Det är en möjlighet att bo billigt i centrala Köpenhamn – även om flera av er reser tillsammans.

Det finns möjlighet att köpa frukost på hotellet, och sedan finns tvätt och cykeluthyrning, så det är också lätt att vara resenär.

Se mer om hotellet och boka online här.

6. Copenhagen Go Hotel

copenhagen go hotel

Plats: Tårnby

Copenhagen Go Hotel är ett modernt och minimalistiskt hotell beläget i Kastrup nära flygplatsen. Hotellet erbjuder mycket billigt boende trots bra recensioner och bara 2 minuters bilresa till flygplatsen respektive Royal Arena.

Läget är perfekt för den som letar hotell i samband med flygtransport till eller från Kastrup flygplats – eller den som vill ha en billig övernattning i samband med ett event i Royal Arena.

Det går att köpa frukost på hotellet, barn bor gratis – och det finns möjlighet att ta med husdjur i begränsad omfattning.

Det finns även möjlighet att köpa snacks och enklare matvaror och det finns trevliga gemensamma utrymmen i form av trädgård, terrass och TV-rum inomhus.

Se mer om hotellet och boka online här.

7. Go Hotel City

go hotel city köpenhamn

Plats: Amager

Go Hotel City är ett trevligt och modernt hotell beläget på Amager. När det gäller attraktioner, shoppingmöjligheter och stadsliv är det ett mycket bra läge, och kollektivtrafiken är också enkel från hotellet.

Hotellet, som har 140 rum, är fördelat på enkelrum, dubbelrum och lägenheter i olika storlekar. Oavsett om du reser ensam eller som grupp, ett par eller en barnfamilj går det därför att hitta ett passande rum.

Det mesta av det överflödiga har klippts på detta hotell, och det finns inte många snygga faciliteter. Däremot finns det fina rum till ett överkomligt pris med bra läge i Köpenhamn – och möjlighet att köpa frukost.

Se mer om hotellet och boka online här.

8. Go Hotel Saga

Plats: Vesterbro

Trots en lite äldre byggnad och relativt små rum får Go Hotel Saga bra recensioner – kanske på grund av det motsvarande låga priset och det goda geografiska läget.

Rummen är snygga och moderna i inredningen och det finns både ekonomirum med delat badrum till mycket överkomliga priser, standardrum och grupprum.

Det tar inte mer än 6 minuter att promenera till Tivoli, och transporter är också lätta från Go Hotel Saga med även 6 minuter till Vesterport Station; precis som andra sevärdheter och shoppingmöjligheter finns precis runt hörnet.

Det finns även en bar på hotellet och det går även att köpa frukost.

Se mer om hotellet och boka online här.

9. Hotel Christian IV

billiga hotell i köpenhamn city

Plats: Innerstaden

Hotel Christian IV är – till skillnad från många av de andra hotellen i guiden här – ett mindre, familjeägt hotell med endast 42 rum. Det ligger i den historiska delen av Köpenhamn med enkel tillgång till transporter och alla populära sevärdheter.

Rummen är fördelade på enkel- och dubbelrum i kategorierna Basic och Classic, varav Basic är det billigaste valet. Rummen är snyggt och klassiskt inredda med gratis Wi-Fi, och det ingår alltid gratis te och kaffe i vistelsen.

Det är möjligt att få hjälp med bra gång- och cykelvägar på hotellet, som även erbjuder cykeluthyrning. Och för den som behöver det finns även en tvättstuga.

Se mer om hotellet och boka online här.

10. Zleep Hotel Copenhagen Arena

zleep hotel copenhagen

Plats: Ørestad

Med bara 300 meter till Royal Arena är detta hotell perfekt om du reser från utlandet eller någon annanstans i Danmark för att uppleva en konsert eller andra attraktioner på arenan.

Hotellet är ett av de nyare i Köpenhamn och hotellrummen är moderna och mycket snygga och tidsenliga i sin inredning – och det är även fokus på komfort och välbefinnande med 210 cm sängar, gym, ekologisk frukost och gratis Wi-Fi.

Det finns över 200 rum på hotellet, och de är fördelade på dubbelrum med dubbel- eller enkelsängar och familjerum. Alla rum finns även i en handikappvänlig version.

Se mer om hotellet och boka online här.

Hotell eller vandrarhem?

Även om alla ovanstående hotell har några mycket överkomliga priser, kan det göras ännu billigare! Se bara min översikt över de bästa och billigaste vandrarhemmen i Köpenhamn.

Den stora skillnaden är möjligheten till delade rum på vandrarhem – och att det typiskt sett finns en miljö inriktad på att träffa nya människor, vilket stöds av faciliteterna på plats som spelrum och gemensamt kök.

FAQ:

Var kan du bo billigt i centrala Köpenhamn?

Några av de billigaste hotellen i centrala Köpenhamn är Wakeup Copenhagen Borgergade, Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade och Go Hotel Saga.

Hur hittar man billiga hotell i Köpenhamn?

I den här guiden har jag delat med mig av 10 av de bästa hotellen i Köpenhamn till ett billigt pris och jag länkar till onlinebokning med prisgaranti. Så klicka bara på länken och boka säkert online.

Planera din resa 👇🏻

  • Hotels.com är min favoritportal för hotellbokningar med fantastiska erbjudanden över hela världen
  • Get Your Guide är en portal där du kan boka biljetter till attraktioner, utflykter till resmål och olika transportbiljetter
  • Omio är den bästa sidan för att hitta billiga tåg- och bussbiljetter i hela Europa.