Hostels i Köpenhamn – De 9 bästa Vandrarhemmen + 1 varning 🏨

I den här guiden pratar jag om de 9 bästa och billigaste vandrarhemmen i Köpenhamn – och varnar för att boka ett som ligger i ett dåligt område.

hostels köpenhamn

Som resenär är det en billig lösning att välja vandrarhem som boende. Vandrarhem har fördelarna att du kan resa med en liten budget, lägga pengarna på upplevelser istället för boende och träffa andra resenärer.

Vandrarhem i Köpenhamn håller vanligtvis en relativt hög standard och kategoriseras med minst två stjärnor. Förhållandena är bra, men de är också populära. Speciellt under sommarsäsongen.

Förresten, jag är dansk och bor i Köpenhamn, så min svenska kanske är lite dålig, så jag hoppas att ni förstår mig och kan använda min guide här. Skriv annars en kommentar under artikeln så ska jag försöka hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

Många resenärer kommer genom Köpenhamn; unga och gamla, och resenärerna kommer inte bara från andra platser i Danmark och Sverige – utan från hela världen.

Ett vandrarhem är för dig som vill:

  • Spara pengar
  • Träffa nya människor
  • Bor centralt

I den här guiden hjälper jag dig att hitta de bästa hostels i Köpenhamn. Kom ihåg att boka i god tid om du planerar att resa under högsäsong.

1. Copenhagen Downtown Hostel – bäst belägna vandrarhem i Innerstaden

copenhagen downtown hostel

Plats: Innerstaden

Mitt i hjärtat av Köpenhamn, bara 1 minuts promenad från Rådhuspladsen, nära Tivoli och Nyhavn, ligger Copenhagen Downtown Hostel. Med sina 85 rum fördelade på flera våningar är det ett relativt stort vandrarhem med plats för många resenärer.

Du kan välja mellan privata rum med 2-8 bäddar och eget badrum och sedan kapslar för 1 person samt större offentliga sovsalar med plats för 4-12 personer – antingen blandat eller endast för kvinnor.

Oavsett om du reser ensam och föredrar lugn på natten, om du reser i grupp, eller om du vill träffa andra resenärer, så finns det alternativ på detta vandrarhem som passar dina önskemål.

Det finns inget att säga om att Copenhagen Downtown Hostel tidigare har röstats fram till Köpenhamns populäraste vandrarhem, eftersom det finns gott om gemensamma faciliteter som bar, karaoke, biljard och cykeluthyrning – och det finns möjlighet att köpa frukost, kaffe och snacks på plats.

Se fler bilder och boka med prisgaranti här.

Jag nämner även detta vandrarhem i min stora guide till var man ska bo i Köpenhamn – där pratar jag ingående om Köpenhamns olika områden och länkar till bra hotell och billiga vandrarhem.

Kolla in min video, där jag visar några av de bästa områdena i Köpenhamn:

2. Urban Camper Hostel – stadens coolaste vandrarhem?

urban camper hostel köpenhamn

Plats: Nørrebro

Urban Camper Hostel är skapat av resenärer för resenärer. Det är en blandning av vandrarhem och stadscamping och fokus ligger på att ha kul och träffa nya människor.

I priset för alla övernattningar ingår sängkläder och handdukar, gratis frukost och gratis Wi-Fi. Tyngdpunkten har därför lagts på komfort när du campar inomhus i de stora tälten på Urban Camper Hostel.

Tälten är fördelade på privata rum med 2-4 bäddar och delade sovsalar med 4 bäddar – antingen blandade eller endast för kvinnor.

Detta vandrarhem ligger på Nørrebro, bara 4 km från Tivoli och 4 km från Nyhavn. Det går att hyra cyklar på plats för att enkelt ta sig runt till Köpenhamns bästa sevärdheter.

Precis som kollektivtrafiken är den superlätt att nå – det finns gott om bussar, S-tåg och tunnelbana från Nørrebro Station, 1 minuts promenad från platsen.

Behöver du få dina kläder tvättade finns det även tvättmöjligheter på Urban Camper Hostel.

Se fler bilder och boka med prisgaranti här.

Läs också guiden till billiga hotell i Köpenhamn.

3. Danhostel Copenhagen City – bra för familjer och stora grupper

danhostel köpenhamn

Plats: Innerstaden

Det är inte många vandrarhem som kan skryta med att vara 5-stjärniga, men det kan Danhostel Copenhagen City.

Här tas vandrarhemslivet till nästa nivå. Priset följer förstås med och det är inte den billiga lösningen, men å andra sidan är det ett bekvämt och lite lyxigt val – och utsikten är fenomenal.

Om du vill resa och träffa nya människor – med lite extra komfort – är detta rätt lösning för dig. Det påminner mer om ett trevligt hotell med sovsalar. Men det finns även möjlighet till privata rum och lägenheter i olika storlekar.

Det finns möjlighet att köpa frukost, och det finns restaurang, gemensamt kök och tvättstuga på plats, precis som det finns gott om underhållning i form av biljard, bordsfotboll och brädspel – samt gratis Wi-Fi.

Se fler bilder och boka med prisgaranti här.

4. Next House Copenhagen – nytt och modernt vandrarhem i Indre By

next house köpenhamn

Plats: Inner City / Waterfront

Beläget mitt i Köpenhamn med mindre än 10 minuters promenad till Tivoli – och lite längre till Nyhavn – hittar du Next House Copenhagen, som kallar sig ett ”next level hostel”, då komforten och faciliteterna har höjts en hack.

Med en bra blandning av dubbelrum och delade sovsalar med 4-6 bäddar kan du tillbringa natten i avskildhet eller möjlighet att träffa andra resenärer – och det brukar finnas gott om dem med hela 433 rum, 4 barer, restaurang med pizzabuffé, gym med alternativ för yoga och till och med bio.

Det finns möjlighet att köpa en extra frukostbuffé i restaurangen, och sedan finns det gratis Wi-Fi och trevliga gemensamma utrymmen för avkoppling eller arbete på språng.

Detta är ett av de nyare vandrarhemmen i Köpenhamn och utan tvekan ett av de trevligaste.

Se fler bilder och boka med prisgaranti här.

5. Steel House Copenhagen – hostel i Köpenhamn med pool

steel house köpenhamn

Plats: Vesterbro

Precis som Next House är Steel House också ett lyxigare Arp Hansen vandrarhem, där du får massor av fina faciliteter.

Den här typen av vandrarhem passar särskilt bra för dig som vill umgås med andra resenärer i häftiga omgivningar – eller som är digitala nomader och vill ha ordentliga arbetsförhållanden under resan.

hostel med swimmingpool

Tivoli ligger bara 0,5 km bort, så läget är perfekt, och det finns gratis Wi-Fi, kök, snackbar, gym, spelrum, TV-rum, tvättstuga, bio och till och med en inomhuspool.

Här får du mycket för pengarna – och möjligheten att träffa resenärer från hela världen.

Trots de många fina faciliteterna är priserna på Arp Hansens vandrarhem ganska rimliga – speciellt i förhållande till att det är vandrarhem i Köpenhamn.

Och med bara 2 minuters promenad till Vesterbro Station och möjlighet att hyra cykel är det också lätt att ta sig runt.

Se fler bilder och boka med prisgaranti här.

6. Globalhagen Hostel – vandrarhem på en av stadens bästa gator

globalhagen hostel

Plats: Nørrebro

Globalhagen Hostel är ett billigt vandrarhem på Nørrebro som främst drivs av frivilliga – vilket även är fallet för Café Mellemrummet som ligger strax nedanför Globalhagen.

Sajten är speciellt till för resenärer som vill träffa andra resenärer och utbyta erfarenheter och idéer. Det kommer bland annat många artister och musiker.

Läget är verkligen inte fel med 2 km till Tivoli respektive 2 km till Nyhavn, och både kollektivtrafik och cykeluthyrning är lättillgängliga. Det finns totalt 22 rum, så det är ett litet vandrarhem, och rummen är fördelade på sovsalar, privata rum och familjerum.

Det finns gratis wifi, tvättstuga, biorum och köksmöjligheter och sedan finns det möjlighet att köpa frukost eller gå till baren för drinkar och snacks. Evenemang och arrangemang hålls också regelbundet.

Se fler bilder och boka med prisgaranti här.

Detta vandrarhem ligger mycket nära Nørrebro Bryghus, som är en av de bästa platserna för ölprovning i Köpenhamn.

7. Sleep in Heaven – bo nära allt på Nørrebro

sleep house köpenhamn

Plats: Nørrebro

För unga och festglada resenärer är Sleep in Heaven det självklara vandrarhemmet. Här får du möjlighet till billigt boende, happy hour varje dag, biljard, tillgång till gratis wifi och datorer – och sängkläder ingår i priset.

Det finns inte mer än 2 km till Rådhuspladsen och Tivoli och bra förbindelser till kollektivtrafik och enkel tillgång till hyrcyklar.

Det är därför ett riktigt trevligt ställe att uppleva allt som Köpenhamn och Nørrebro har att erbjuda – och tidigare gäster är särskilt glada över alla sociala aktiviteter som äger rum bland resenärerna.

Det påminner lite om en livlig sovsal med små vrår och trevliga gemensamma lokaler, där det primära är att träffa nya människor. Det är möjligt att köpa frukost på plats.

Jag hade nyligen besök av en vän från Kanada som bodde här och han var väldigt nöjd med stället.

Se fler bilder och boka med prisgaranti här.

8. Urban House Copenhagen – bra hostel på Vesterbro

urban house copenhagen

Plats: Vesterbro

Centralt beläget i Köpenhamn – bara 2 minuters promenad från Hovedbanegården – hittar du Urban House Copenhagen som erbjuder privata rum och sovsalar där både sängkläder och handdukar ingår till ett mycket överkomligt pris.

Jag bodde faktiskt här en gång, när jag inte hade en lägenhet i Köpenhamn, och jag kan rekommendera det i den mån.

Jag hade ett privat rum, så det fungerade faktiskt bara som ett bra hotell i centrala Köpenhamn, där baren i receptionen var livlig – supermysig.

Booking.com

Här ligger fokus på god stämning och socialt umgänge. Här finns bland annat bar, biljardlounge, tv-rum och innergård och det finns regelbundna gemensamma löp- och cykelturer samt yogaklasser.

Förutom att vara beläget mitt i hjärtat av Köpenhamn, där det finns mycket att uppleva, erbjuder vandrarhemmet i sig också massor av underhållning.

Du kan t.ex. gå över till Kødbyen, som med sina många barer och restauranger alltid är ett bra val för en utekväll i Köpenhamn.

På plats finns tvättstuga, gemensamt kök, restaurang, snackbar och möjlighet att köpa frukost.

Se fler bilder och boka med prisgaranti här.

9. a&o Köpenhamn Sydhavn – billigt men inte centralt

a&o sydhavn hostel köpenhamn

Plats: Sydhavn

I Sydhavnen finns ett nyare a&o vandrarhem. Detta är särskilt lämpligt för resande affärsmän och digitala nomader som behöver en delad arbetsplats med gratis Wi-Fi – som antingen föredrar den billiga och sociala lösningen med en sovsal, eller alternativt ett privat rum att dra sig tillbaka till.

a&o Copenhagen Sydhavn erbjuder en utsökt gårdsmiljö, som är särskilt eftertraktad under sommarmånaderna, och det finns gott om möjligheter till socialt umgänge – även utanför arbetstid. Dessutom finns det gemensamt kök och tvättmöjligheter.

Det finns en bar där du kan köpa snacks och drycker, och du kan även köpa frukost vid behov.

På en karta ligger a&o Copenhagen Sydhavn relativt nära både Vesterbro och Indre By, men jag vill bara nämna att själva stället ligger i ett väldigt dött område, där det bara finns en mack och inte så mycket annat i närområdet. .

Därför måste du vara beredd på att åka över till Sydhavn Station och ta s-tåget några hållplatser till Köpenhamn H eller ta bussen mot centrum eller Vesterbro.

Det finns alltså vandrarhem i Köpenhamn med bättre lägen, men för dig som bara letar efter ett otroligt billigt ställe att övernatta på och inte behöver bo mitt i centrum är detta ett bra val för övernattningar i Köpenhamn .

Se fler bilder och boka med prisgaranti här.

Varning för a&o Copenhagen Nørrebro 🚩

Plats: Nørrebro

Detta vandrarhem är särskilt lämpligt för resande studenter, eftersom det finns både en ”studenthörna”, ett bibliotek och gratis Wi-Fi. Det finns möjlighet till delade eller privata rum och inköp av frukost och lunchpaket kvar.

Det finns även speciella familjerum och en lekhörna, så att även resande familjer kan bo billigt och i ett privat rum. I familjerum kan upp till 2 barn bo gratis utan extrasängar.

Det ska dock sägas att a&o hostel i Köpenhamn inte har ett särskilt barnvänligt läge.

Stället ligger i Mjølnerparken som i 10-20 år har varit hem för ett av Köpenhamns mest våldsamma gäng och generellt kan området strax utanför detta vandrarhem kännas otryggt på kvällen.

Det har till och med skett en skottlossning som ägde rum på vandrarhemmet strax efter att det öppnade. Jag har bott i området och blev ärligt talat förvånad när jag såg att det byggdes ett vandrarhem i lokalerna och jag tänkte att jag skulle bli väldigt ledsen om jag av misstag bokade en liknande plats i en utlandsresa.

Det är inte för att piska upp en stämning – jag har som sagt själv bott ganska nära Mjølnerparken och 99,9% kommer knappast att uppleva något dåligt, men jag tycker inte att det är okej att inte nämna att det är ett av de mest förorenade områdena i Köpenhamn.

Det finns många andra bra vandrarhem i Köpenhamn, så om du inte är okej med att bo i ett lite tufft område, skulle jag inte rekommendera a&o Copenhagen Nørrebro.

Titta istället på de andra vandrarhemmen på Nørrebro jag nämner i den här guiden.

Booking.com

Bokning kan kräva 2 nätter

Observera att många vandrarhem i Köpenhamn kräver en vistelse på minst 2 nätter. Det kan därför vara en bra idé att tänka in det i planeringen när du reser till Köpenhamn. De centralt belägna vandrarhemmen kan enkelt bilda utgångspunkt för flera dagars upplevelser.

Jag hoppas att guiden här kan hjälpa dig att hitta rätt vandrarhem i Köpenhamn.

Läs alla reseguider till Köpenhamn här.

Vanliga frågor:

Hur mycket kostar vandrarhem i Köpenhamn?

Det billigaste vandrarhemmet i Köpenhamn på min lista kostar från 350 SEK per natt. Det är dock normalt att betala ca 600 SEK per natt i en delad sovsal. Många vandrarhem i Köpenhamn har privata rum, så det fungerar nästan som att bo på hotell.

Vilka vandrarhem är de bästa i Köpenhamn?

Några av de bästa vandrarhemmen i Köpenhamn är Steel House, Next House och Copenhagen Downtown Hostel.


Planera din resa 👇🏻

  • Hotels.com är min favoritportal för hotellbokningar med fantastiska erbjudanden över hela världen
  • Get Your Guide är en portal där du kan boka biljetter till attraktioner, utflykter till resmål och olika transportbiljetter
  • Omio är den bästa sidan för att hitta billiga tåg- och bussbiljetter i hela Europa.