Var ska man bo i Krabi? De 5 Bästa Områdena + Bra Hotell 🇹🇭

Jag har rest runt i Krabi flera gånger och rekommenderar här de bästa områdena, städerna & öarna i Thailands populära semesterparadis.

var ska man bo i krabi

Krabi är ett område i Thailand som är skräddarsytt för turister som söker en kombination av vacker natur, några av världens bästa stränder och massor av möjligheter till utflykter eller total avkoppling beroende på vad du letar efter.

Krabi är en region som ligger i södra Thailand cirka 1 timmes flygresa från Bangkok och eftersom Krabi har en egen flygplats är det enkelt att starta eller avsluta en rundtur i Thailand här.

Det är med andra ord vettigt att bo i Krabi och kanske till och med resa runt till flera olika områden i Krabi.

Jag har själv rest runt i Krabi på flera av mina resor till Thailand, så jag har ganska bra överblick över vad man får i de olika områdena.

Krabi Thailand

I Krabi hittar du både de välkända semesterområdena med turistatmosfär och små orörda pärlor.

Nedan delar jag med mig av de bästa områdena att besöka och ger rekommendationer på bra hotell.

Så oavsett om du vill bo i en stad med massor av liv, på en av världens bästa stränder eller på en lyxig resort så får du möjligheten här i Krabi.

Var ska man bo i Krabi? Låt oss komma igång med guiden.

Bästa områdena i Krabi

Om du har bråttom eller behöver en snabb överblick, här är de bästa områdena att bo i Krabi:

  • Ao Nang – bästa allround semesterområdet ⭐️
  • Railay – bor vid en av världens bästa stränder 🏖️
  • Phi Phi – semesterö med massor av liv & vackra stränder 🍹
  • Koh Lanta – bästa semesterön för barnfamiljer 👨‍👩‍👧‍👦
  • Tubkaek beach – lugnt semesterområde perfekt för par 👩‍❤️‍👨

Klicka på områdesnamnet ovan för att se de bästa hotellen där.

Guiden fortsätter nedan, där jag förklarar i detalj om de olika platserna och rekommenderar hotell.

Se även min videoguide, där jag berättar mycket om Krabi:

1. Ao Nang – bästa allround semesterområdet ⭐️

Om du planerar en resa till Thailand och vill hitta den perfekta balansen mellan äventyr och avkoppling, då är Ao Nang platsen för dig.

Ao Nang, bästa området i Krabi för de flesta turister

Huvudvägen i Ao Nang med stranden och kalkstensklipporna i bakgrunden.

Det är det största semesterområdet i Krabi och det finns många goda skäl till det:

I Ao Nang finns allt inom gångavstånd – från ditt hotell, till stranden, till otaliga restauranger.

Staden är mer eller mindre designad med turister i åtanke.

Du kan börja din morgon med en promenad längs stranden, ta en pad thai till lunch och ta en longtailbåt över till Railay Beach – allt utan krångel med långa transporttider.

Få ett intryck av Ao Nang i den här videon:

Hotellen i Ao Nang sträcker sig från budgetvänligt till ren lyx, så det finns något för varje budget.

Många ställen erbjuder fantastiska pooler, spafaciliteter och naturligtvis den befallande utsikten över kalkstensklipporna som denna del av Thailand är så känd för.

Se de bästa hotellen i Ao Nang här.

Men Ao Nangs sanna attraktionskraft är förmodligen dess läge, vilket gör det till den perfekta språngbrädan för några av Thailands vackraste naturupplevelser.

Nattmarknad i Ao nang
Nattmarknaden i Ao Nang är populär.

Som tidigare nämnt kan du enkelt ta en longtailbåt över till Railay Beach, som är känd som en av Thailands vackraste (mer om det längre fram i guiden här) eller åka på en ”4 Island Boat Tour” till riktiga paradisöar som t.ex. som du känner det från Instagram.

Det finns otaliga möjligheter till utflykter till havs och du kan även köra till platser inne i Krabi som Tiger Cave Temple, Klong Root och Krabi Airport ligger också bara cirka 25 km från Ao Nang.

Det är smart att kunna åka på dagsturer och sedan komma ”hem” till ett område där det även är gott om liv på kvällen.

Marknaderna lyser upp med färgglada ljus och stånden vimlar av lokalt hantverk och delikatesser.

Restauranger och barer erbjuder både internationell och lokal mat, och du kan hitta allt från lugna, romantiska hörn till platser där musik och dans fortsätter långt in på natten.

Så om du letar efter ett semesterområde i Krabi som erbjuder det bästa av allt – från enkel tillgång till fantastiskt vacker natur och ändå en säker bas där det finns många butiker och restauranger, då är Ao Nang platsen att bo på.

Om jag ska nämna en nackdel med Ao Nang så är det utan tvekan att det är ett väldigt turistiskt område. Så om du reser till Thailand enbart för att sakta ner och uppleva en mer lokal sida av landet, så är Ao Nang inte platsen.

Om du däremot reser runt och vill bo på flera ställen i Thailand så är Ao Nang ett riktigt bra ställe att bo på några dagar för att ha en bas och därifrån åka på utflykter.

Hotell i Ao Nang

När jag reste till Thailand för 4:e gången gjorde jag mycket research på hotell i Ao Nang och jag blev förvånad över hur billiga de faktiskt var jämfört med hotellen på Phuket och i andra populära semesterområden i Thailand.

Så du får mycket för pengarna i det här området – här är några av mina favorithotell i Ao Nang.

Centara Ao Nang Beach Resort & Spa Krabi erbjuder ett utmärkt läge vid stranden, vilket innebär att du kan kliva direkt på den mjuka sanden från din dörr.

Centara Ao Nang Beach Resort & Spa Krabi

Denna resort är en hit bland familjer och par som söker en blandning av sol, hav och spalyx.

Gästerna berömmer särskilt de imponerande poolområdena och den nära tillgången till havet, samt resortens förmåga att skapa en känsla av exklusiv avskildhet trots sitt centrala läge.

Recensioner lyfter ofta fram den vänliga personalen och de rymliga, rena rummen, vilket gör det till ett självklart val för dem som värdesätter komfort och service.

Se fler bilder och boka här.

Mitt i hjärtat av Ao Nang hittar du Holiday Inn Resort, en pärla för budgetmedvetna resenärer och familjer.

Denna plats erbjuder den pålitliga komfort som Holiday Inn är känt för, insvept i thailändsk gästfrihet.

Holiday Inn Ao Nang
Rum med utsikt på Holiday Inn i Ao Nang.

Gästrecensioner talar varmt om den rena och bekväma omgivningen, barnvänliga pooler och den ostörda avkoppling som upplevs här.

Med sitt centrala läge ligger hotellet ett stenkast från stranden och Ao Nangs shopping- och matställen, vilket gör det till ett säkert val för en enkel och mysig semester.

Ett riktigt bra ställe att bo på för barnfamiljer som reser till Krabi, men det beror inte på att det uteslutande är ett hotell som riktar sig till barnfamiljer.

Se fler bilder och boka här.

Andaman Breeze Resort är lite av en juvel, undangömt från Ao Nangs livliga strand, och erbjuder en oas av lugn och spektakulär utsikt från det förhöjda poolområdet.

Hotellet är betydligt billigare än de två tidigare nämnda ställena att bo på i Ao Nang.

Andaman Breeze Resort Ao Nang

Recensioner hyllar ställets avslappnade atmosfär, hjälpsamma personal och valuta för pengarna.

Rummen är bekväma och välskötta och även om du är en bit bort från stranden så väger den magnifika utsikten över kalkstensklipporna upp avståndet.

Perfekt för dig som föredrar att sova borta från bruset men ändå vill ha enkel tillgång till Ao Nangs många utbud.

Se fler bilder och boka här.

2. Railay – bo vid en av världens bästa stränder 🏖️

    På min första resa till Thailand började vi i Bangkok och flög sedan till Krabi, körde ca 30 min och tog sedan en båt till Railay. Och jag måste bara erkänna att jag verkligen kan rekommendera den!

    Railay, bor vid en av de bästa stränderna i Thailand
    Railay Beach är en av de vackraste stränderna i Thailand, kanske världen.

    Railay är en av de där speciella platserna på jorden där du hittar ett lugn som är svårt att matcha.

    Railay är ingen ö, men du kan inte köra dit på grund av de majestätiska kalkstensklipporna som omger det lilla området, så det har en väldigt avslappnad ö-känsla.

    Att bo i Railay innebär att vakna upp till åsynen av magnifika kalkstensklippor som reser sig från det turkosa havet och promenera längs några av världens vackraste stränder.

    Railay West är den mest populära och känd som Railay Beach, med mjuk sand och kristallklart vatten, medan Railay East har mer budgetvänliga hotell – det finns ingen strand här, men du får ett mer överkomligt pris.

    Och du kan därför åka över till Railay West på några minuter.

    Se de bästa hotellen i Railay här.

    Kvällarna här i detta lilla semesterparadis är lugna, med en avslappnad atmosfär där du kan njuta av en drink under stjärnorna eller lyssna på det mjuka spelet på en akustisk gitarr.

    Det händer med andra ord egentligen ingenting, så du måste vara medveten om att när du bor i Railay är det enbart för att njuta av den vackra naturen och lugnet.

    Railay East
    Railay East i förgrunden

    Du kan också åka på många av samma utflykter (åtminstone på båtturer) härifrån som du kan från Ao Nang.

    Jag var t.ex. på den populära Four Island-tour från Railay och den kan jag i den utsträckning rekommendera.

    Om jag ska nämna några nackdelar så är det att man kan känna sig isolerad och kanske många bara för att kunna gå till en 7/11 och köpa lite billiga snacks – priserna i de små kioskerna och restaurangerna i Railay är ganska dyra i förhållande till till t.ex. Ao Nang.

    De vet att man inte har så många alternativ, så priserna är uppskruvade 😀

    Däremot kan jag verkligen rekommendera att stanna här några dagar om du vill testa att bo i några av Thailands – och kanske världens – vackraste omgivningar.

    Hotell i Railay

    Railay är det minsta semesterområdet jag nämner i guiden här, så det finns inte lika många valmöjligheter som vanligt. Men här är några av mina favorithotell i Railay – i olika prisklasser.

    Rayavadee i Railay är symbolen för lyx i en av Thailands mest hisnande miljöer.

    Med sitt exklusiva läge omgivet av klippor och hav, erbjuder denna resort en unik kombination av naturlig skönhet och femstjärnig service.

    Rayavadee i Railay

    Gästerna hyllar den uppmärksamma servicen, de fina matställena och de privata villorna som erbjuder lugn och avskildhet.

    Recensioner lyfter ofta fram den avkopplande spaavdelningen och de aktiviteter som resorten anordnar. För resenärer som söker ultimat avkoppling och lyx är Rayavadee det perfekta valet.

    Se fler bilder och boka här.

    Railay Village Resort välkomnar familjer och alla som söker komfort och avkoppling med öppna armar.

    Beläget i hjärtat av Railay och bokstavligen ända ner till stranden, är detta familjevänliga hotell känt för sin gästfrihet och fantastiska faciliteter som garanterar en bekväm vistelse för gäster i alla åldrar.

    Hotell i Railay på stranden
    Om du drömmer om att ”bo på stranden” i Railay, då är detta hotell för dig.

    Recensioner hyllar de rymliga rummen, inbjudande poolområde och enkel tillgång till Railay Beach.

    Här är stämningen avslappnad och personalen gör det lilla extra för att familjer ska ha allt de behöver för en minnesvärd semester. Railay Village Resort är ett utmärkt val för dig som vill ha komfort och vänlighet i vackra omgivningar.

    Se fler bilder och boka här.

    Railay Phutawan Resort är det perfekta valet för budgetmedvetna resenärer som drömmer om att uppleva Railays skönhet utan att bryta banken.

    Railay Phutawan Resort, billigt hotell i Railay

    Hotellet ligger högt upp, bort från strandens liv och rörelse, vilket ger gästerna en fridfull tillflyktsort med hisnande utsikt över kalkstensklipporna.

    Gästrecensioner lyfter fram hotellets bra valuta för pengarna, hjälpsamma service och bekväma, rena rum.

    Även om den inte ligger precis vid stranden, ger den närliggande leden enkel tillgång till både Railay East och West.

    Se fler bilder och boka här.

    3. Phi Phi – semesterö med massor av liv & vackra stränder 🍹

      Och låt oss sedan ta den första ön Krabi i guiden här.

      Phi Phi
      Phi Phi är liten!

      Ph Phi är egentligen två öar, men bara den ena kan man bo på – den andra har dock det som gjort öarna världsberömda; Maya Bay som vi känner den från den ikoniska filmen The Beach.

      Maya Bay
      Maya Bay när man var tvungen att bada – simning är nu förbjudet för att skydda djur- och växtlivet på den vackra stranden.

      Phi Phi, både ön man kan bo på som heter Phi Phi Don och Maya Bay-ön som heter Phi Phi Leh, är populära utflyktsmål både för turister som bor på Krabi fastlandet och över på Phuket.

      Och det märks inne i den lilla staden som är så liten att det inte finns några bilar här och man kan gå från ena sidan av ön (där man kommer in med färja) och till andra sidan där öns största strand ligger.

      Se de bästa hotellen på Phi Phi här.

      Phi Phi Leh
      Jag kan verkligen rekommendera att åka på en båttur och uppleva Phi Phi från sjösidan, det är ett måste!

      Det är späckat med hotell i olika prisklasser och det är oerhört viktigt att göra lite research innan bokning.

      Jag gjorde själv ett misstag när jag först besökte Phi Phi och ville faktiskt bo nära de många barerna och restaurangerna, men det slutade med att jag bokade ett hotell som låg precis vid sin egen privata strand – otroligt gott, men långt från stadslivet.

      Även om ön är känd för sin livliga festkultur som lockar en livlig skara globetrottande ungdomar, är det inte hela historien. Även om natten bjuder på fest, tillåter dagarna dig att upptäcka öns själ.

      Det finns naturstigar som slingrar sig genom frodig grönska och hemliga stränder där du kan njuta av lugnet.

      Få ett intryck av Phi Phi i videon här:

      Du kan också hitta lugnare boenden en bit bort från huvudområdena, där du kan vakna upp till ljudet av vågor och en spektakulär soluppgång.

      Det är dock riktigt många turister som kommer för att uppleva denna unika pärla i Thailand, så återigen – det finns begränsad lokal kultur och vissa skulle tycka att det finns för många människor här för att verkligen njuta av ön, särskilt under högsäsongen i januari och februari.

      Jag säger inte detta för att avskräcka dig från att stanna i Phi Phi, men jag lovade en ärlig guide till var du ska bo i Krabi – så jag ska berätta för dig både de bra och de mindre bra sakerna så att du kan göra ett informerat beslut.

      Hotell på Phi Phi

      Du måste vara försiktig när du bokar hotellet på Phi Phi. Det är stor skillnad på atmosfären man hittar beroende på var på ön man bor – låt mig därför rekommendera några hotell som passar olika typer av resenärer.

      SAii Phi Phi Island Village är en lyxklass för sig, belägen på en mer avskild del av Phi Phi, där tystnaden och naturens ljud skapar en atmosfär av lugn och exklusivitet.

      Denna resort är en favorit för dem som vill fly de mer turistiska områdena och njuta av öns skönhet i fred.

      SAii Phi Phi Island Village

      Tidigare gäster hyllar de privata bungalowerna utspridda längs den orörda stranden, den personliga servicen och de miljövänliga initiativen.

      Med sin egen strandsträcka och en känsla av avskild lyx är SAii Phi Phi Island Village den perfekta tillflyktsorten för resenärer som söker en mer autentisk och avslappnad Phi Phi-upplevelse.

      Se fler bilder och boka här.

      Phi Phi CoCo Beach Resort är ett av öns bästa hotell och läget är förmodligen det bästa – beläget på öns vackraste strand och på gångavstånd från ’staden’ på Phi Phi.

      Å andra sidan ligger hotellet i slutet av stranden, som är borta från festerna, så du behöver inte lyssna på en bultande bas hela natten lång.

      Phi Phi Coco Beach Resort

      Detta hotell erbjuder en charmig blandning av thailändsk gästfrihet och modern komfort, vilket gör det till en attraktiv bas för önsbesökare.

      Gästrecensioner framhäver resortens underbara infinitypool, direkt tillgång till stranden och mysiga bungalower som ger en känsla av avskildhet och lugn mitt i öns liv och rörelse.

      Phi Phi CoCo Beach Resort är en idealisk plats att bo på Phi Phi för resenärer som vill bli bortskämda med komfort och enkel tillgång till allt som Phi Phi har att erbjuda.

      Se fler bilder och boka här.

      Och så är det raka motsatsen – nämligen ett hotell nära där allt sker på kvällen.

      Phi Phi Indigo Hotel är det självklara valet för nattlivsentusiaster och festglada som vill dyka in i Phi Phis nattliv.

      Phi Phi Indigo hotell, billigt hotell nära festerna

      Hotellet ligger i ett område känt för sina många barer och en allmän gå-på-gatan-atmosfär.

      Nere på stranden vid Slinky Bar är det alltid fester varje kväll, så det är lätt att ta sig till ”där det händer” på Phi Phi från hotellet här.

      Om du har kommit för att fira livet och träffa nya människor i en festlig atmosfär, är Phi Phi Indigo platsen där ditt sökande efter roligt aldrig tar slut.

      Det är också ett superbilligt hotell, men där saker fortfarande är under kontroll.

      Se fler bilder och boka här.

      4. Koh Lanta – bästa semesterön för barnfamiljer 👨‍👩‍👧‍👦

      Koh Lanta är en drömdestination för familjer och de som söker en fridfull flykt från Thailands livligare turistområden.

      Koh Lanta, bästa området att bo för barnfamiljer
      Det finns många vackra sandstränder med grunt vatten på Koh Lanta.

      Ön är känd för sin avslappnade atmosfär, som är perfekt för barnfamiljer.

      Här ersätts de livliga strömmarna av backpackers och festglada av lugna dagar på breda stränder och en vänlig lokal kultur som välkomnar alla åldrar.

      De senaste åren har Koh Lanta också blivit populärt bland digitala nomader som gillar de lugna omgivningarna.

      Jag var själv här på min första resa till Thailand och gillade verkligen atmosfären som stod i stark kontrast till det fartfyllda livet i Ao Nang och på Phi Phi – och naturen är också riktigt vacker på Koh Lanta.

      Se de bästa hotellen på Koh Lanta här.

      Stränderna här är idealiska för de minsta i familjen med sina milda vågor och klara, grunda vatten, vilket gör dem till säkra lekplatser för barn.

      Men det är inte bara för familjerna; Koh Lanta lockar också de som letar efter ett ställe att koppla ur.

      På Koh Lanta kan du bl.a. fördjupa dig i yoga, meditation och njut av hälsosam, utsökt mat på de många strandrestaurangerna som fokuserar på ekologiska och lokala produkter.

      Koh Lantas lokala liv
      Det finns också gott om lokalt liv på Koh Lanta.

      Så om du letar efter en plats där du kan koppla av i familjens sällskap, njuta av naturen utanför din tröskel och ta in en mer autentisk thailändsk atmosfär, då är Koh Lanta platsen för dig.

      Ön ligger cirka 1,5 timmes bilresa från Krabis flygplats – du tar en liten färja från fastlandet, vilket bara tar några minuter. Vi körde i en minibuss där vi inte ens behövde gå ut – det går så fort.

      Hotell på Koh Lanta

      Boendealternativen på Koh Lanta sträcker sig från lyxiga resorter till charmiga bungalower vid stranden, så att alla kan hitta någonstans som passar både smak och budget.

      Det är, som det första området i guiden här, faktiskt en relativt stor ö, så det är också skillnad på var på Koh Lanta du bor.

      Här är några av de bästa hotellen på ön som är vettiga att boka för familjer – i olika prisklasser.

      Lanta Sand Resort & Spa är en drömdestination för familjer och par som letar efter en mångsidig resort med något för alla.

      Lanta Sand Resort & Spa, lyxhotell på Koh Lanta

      Här kan du välja mellan flera rumstyper, inklusive ett familjerum, som erbjuder lyxen att ha en egen liten avsvalkningspool – perfekt för dig som vill ha avskildhet och en speciell upplevelse på sin Thailandresa.

      Tidigare gäster hyllar ställets breda utbud av faciliteter, den inbjudande stranden och den uppmärksamma servicen.

      Hotellet ligger ända ner till stranden så Lanta Sand är perfekt för den som vill ha en avkopplande semester med familjen i lugna och vackra omgivningar.

      Se fler bilder och boka här.

      Lanta Castaway Beach Resort är en plats som har en speciell plats i många gästers hjärtan, vilket återspeglas i att de ofta återvänder till orten.

      Lanta Castaway Beach Resort, bra familjehotell vid stranden

      Dess familjevänliga atmosfär, i kombination med en varm och välkomnande atmosfär, gör det till ett populärt val bland familjer.

      Priset är också extremt bra, så många stannar här i över en vecka, då man får mycket för pengarna.

      Tidigare gäster berättar bl.a. om den hjälpsamma personalen, de bekväma och rena faciliteterna, samt den lätta tillgången till stranden, som är perfekt för barn att leka på.

      Se fler bilder och boka här.

      Long Beach Chalet erbjuder en perfekt kombination av bekväma rum och ett utmärkt läge på Long Beach, en av de bästa stränderna på ön.

      Long Beach Chalet, bra hotell på Koh Lanta

      Du kan bo i många olika rumstyper – här är det en bungalow vid stranden.

      Denna charmiga stuga är en hit bland gäster som uppskattar den enkla tillgången till strandens mjuka sand och kristallklara hav.

      Gästrecensioner hyllar de mysiga och välutrustade rummen samt närheten till ett urval av lokala restauranger där du kan njuta av nyfångad fisk och andra kulinariska läckerheter.

      Se fler bilder och boka här.

      Koh Lanta är som tidigare nämnt en större ö med många olika områden, stränder och hotell, så ta en titt på hela utbudet av hotell på Koh Lanta här.

      5. Tubkaek beach – lugnt semesterområde perfekt för par 👩‍❤️‍👨

      Tubkaek Beach är Krabis bäst bevarade hemlighet – en liten exklusiv enklav där lyx och lugn går hand i hand.

      Tubkaek, bästa området för par

      Detta lugna strandområde är ett sant paradis för par som letar efter en romantisk tillflyktsort där vardagen kan ersättas av avkopplande dagar och intima kvällar.

      Här, där det turkosblå vattnet i Andamansjön möter den fina sanden, hittar du några av regionens lyxigaste resorter.

      Se de bästa hotellen i Tubkaek här.

      Tubkaek är idealiskt för dig som vill unna sig förstklassig service, exklusiva spabehandlingar och gourmetmåltider med utsikt över de grymt vackra öarna Koh Hong och Koh Lao Lading (som du för övrigt borde ta en longtailbåt ut för att se ).

      Samtidigt ligger Tubkaek bara en kort bilresa från Ao Nang, vilket gör det lätt att övergå från avskildhet till äventyr.

      Par kan dyka in i Ao Nangs livliga marknader och restaurangscen, eller ta dagsutflykter till närliggande attraktioner innan de återvänder till sin fridfulla oas.

      Tubkaek är för dig som vill njuta av lugnet och skönheten i ett av Thailands mest exklusiva områden, men ändå har möjlighet att uppleva lokal kultur och aktiviteter inom räckhåll.

      Hotell i Tubkaek

      I mina ögon är det ingen mening att bo i detta område om man reser till Krabi med barn, så hotellen jag nämner nedan riktar sig uteslutande till par. Och det finns några riktigt bra ställen att bo här på Tubkaek-stranden.

      Vi börjar med det bästa av dem alla.

      Banyan Tree Krabi är själva definitionen av lyx och avkoppling, designad för par som söker en flykt från vardagens liv och rörelse.

      Banyan Tree Krabi, bästa lyxhotell

      Beläget ända ner till den fridfulla Tubkaek Beach, omfamnar denna exklusiva resort sina gäster med en atmosfär av lugn och raffinerad elegans.

      Recensioner från tidigare gäster talar mycket om resortens lyxiga rum, spektakulära vyer över Andamansjön och det sublima spaet som erbjuder behandlingar i världsklass.

      Banyan Tree Krabi är det perfekta valet för par som vill fördjupa sig i intima och fridfulla omgivningar.

      Se fler bilder och boka här.

      Tubkaak Krabi Boutique Resort är ett idylliskt hotell som erbjuder lyx utan att priset behöver vara överväldigande.

      Tubkaak Krabi Boutique Resort
      Villa med privat pool – det finns många andra rumstyper.

      Denna resort är ett utmärkt alternativ för par som letar efter en lyxig upplevelse som också kan bokas till ett mer överkomligt pris.

      Det finns många olika rumstyper för att passa olika preferenser och budgetar, så du kan ha nöjet att bo på en riktig lyxresort utan att betala lika mycket som de som vill ha en privat pool.

      Tidigare gäster berömmer de detaljerade rummen, den utsökta servicen och den romantiska atmosfären.

      Se fler bilder och boka här.

      Krabi Home Resort är ett annat charmigt och mysigt hotell som erbjuder en prisvärd oas utan att kompromissa med kvaliteten.

      Krabi Home Resort, billigare hotell i Krabi Tubkaek

      Perfekt för par som letar efter en avkopplande semester men behöver inte nödvändigtvis alla lyxiga bekvämligheter.

      Gästrecensioner hyllar hotellets varma och välkomnande atmosfär, vänliga personal och rena, bekväma rum.

      Denna YouTuber har gjort en hel vlogg om hotellet:

      Krabi Home Resort är ett utmärkt ställe att bo i Krabi för resenärer som vill ha valuta för pengarna utan att ge avkall på den fantastiska upplevelsen.

      Se fler bilder och boka här.

      Och här slutar guiden till var man ska bo i Krabi.

      Om du har några frågor om något av områdena, vänligen lämna en kommentar nedan. Du kan också kolla in guiden till var du ska bo i närliggande Phuket om du funderar på att resa vidare i Thailand.

      Vanliga frågor:

      Vilket är det bästa boendet i Krabi?

      Det bästa stället att bo på i Krabi beror verkligen på vad du letar efter på din resa. Om du vill ha en livlig atmosfär med enkel tillgång till restauranger och dagsutflykter är Ao Nang perfekt.

      För en mer avskild och naturskön upplevelse är Railay perfekt, endast tillgänglig med båt och känd för sin hisnande skönhet. Krabi stad erbjuder en mer lokal känsla med kulturella upplevelser och marknader.

      Phi Phi är för dig som söker skönhet kombinerat med ett nattliv, medan Koh Lanta är det perfekta valet för familjer som vill ha en lugn och avslappnad atmosfär.
      Tubkaek är perfekt för par som letar efter en romantisk tillflyktsort till lyxiga resorter och lugna stränder.

      Vilket är bättre Krabi eller Phuket?

      Både Krabi och Phuket erbjuder unika upplevelser, och valet mellan dem beror på personliga preferenser. Phuket är känt för sitt pulserande nattliv, en mängd shoppingmöjligheter och många turistattraktioner.

      Krabi, å andra sidan, prisas för sin storslagna natur och dramatiska landskap, särskilt de imponerande kalkstensklipporna som reser sig från havet och erbjuder en mer avslappnad atmosfär. Krabi har också mindre trånga stränder och en mer autentisk thailändsk upplevelse, som kan tilltala dem som söker lugn och natur.

      Jag gillar faktiskt båda områdena i Thailand – båda platserna har sina egna unika egenskaper.

      När är bästa tiden att resa till Krabi?

      Den perfekta tiden att resa till Krabi är mellan november och april när vädret är torrt och soligt, perfekt för stranddagar och för att utforska områdets natursköna skönhet. Detta är högsäsong, så förvänta dig större publik och högre priser.

      Men ett besök under lågsäsong, som i augusti, kan också vara charmigt. Även om solen kanske inte skiner lika mycket och det kan komma mer regn, är temperaturen fortfarande varm och du kan njuta av områdets attraktioner utan de stora folkmassorna. Dessutom är hotell och resorter ofta mycket billigare under lågtrafik. Jag var t.ex. på Phi Phi, Railay och Koh Lanta i augusti och det var fortfarande en riktigt häftig upplevelse.

      Planera din resa 👇🏻

      • Booking.com är min favoritportal för hotellbokningar med fantastiska erbjudanden över hela världen
      • Get Your Guide är en portal där du kan boka biljetter till attraktioner, utflykter till resmål och olika transportbiljetter
      • Omio är den bästa sidan för att hitta billiga tåg- och bussbiljetter i hela Europa.